Διώκονται Φιλιππίδης – Μαρκαριάν και οπαδοί του Παναθηναϊκού

Διώκονται Φιλιππίδης – Μαρκαριάν και οπαδοί του Παναθηναϊκού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα έκτροπα που σημειώθηκαν την προπερασμένη Κυριακή στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, άσκησε χθες κατά παραγόντων της ΠΑΕ ΠΑΟ αλλά και κατά αγνώστων οπαδών η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρία Μαλούχου. H ποινική δίωξη ασκήθηκε βάσει της δικογραφίας, η οποία είχε σχηματιστεί από την Αστυνομία και στην οποία περιλαμβάνονται βιντεοκασέτες που δείχνουν τον αγώνα αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη του. Ειδικότερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιαιοπραγία εντός αγωνιστικού χώρου κατά του φυσιοθεραπευτή της ΠΑΕ ΠΑΟ Χρήστου Καρβουνίδη και του βοηθού προπονητή Γαβριήλ Μολνάρ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αγγελος Φιλιππίδης και ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν διώκονται για έργω και λόγω εξύβριση.

Για τα βεγγαλικά

Κατά όλων όσοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα χωρίς να έχουν σχετική άδεια, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για άνευ αδείας είσοδο στον αγωνιστικό χώρο σε συνδυασμό με το άρθρο 1646/86 περί εξωσχολικού αθλητισμού. Επίσης ποινική δίωξη για χρήση και κατοχή βεγγαλικών και ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο ασκήθηκε κατά αγνώστων οπαδών. H περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Γκύζη. Κύκλοι πάντως του Παναθηναϊκού αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις διώξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να κρίνουν τη Δικαιοσύνη και μάλιστα ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για αστυνομικούς

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα ανεξάρτητη προκαταρκτική έρευνα η οποία έχει διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρη Μπάγια και διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Προβατάρη που αφορά στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που ενδέχεται να φέρουν οι αστυνομικοί οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την περιφρούρηση του γηπέδου αλλά και για την ασφάλεια των παραγόντων του αγώνα.

Επιπλέον αντικείμενο της ίδιας έρευνας αποτελεί και ο λόγος που εκτός του 38χρονου Νίκου Σπανού δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου ουδείς άλλος εξ αυτών που συμμετείχαν στα επεισόδια.

«Για την ΕΠΑΕ σήμερα έχει μεγάλη σημασία η κατοχύρωση της αξιοπιστίας και της ισονομίας στη διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για «στημένους» αγώνες και διαφθορά διαιτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή