Στο εδώλιο ο κ. Κόκκαλης και στελέχη «Ιντραλότ» – ΟΠΑΠ

Στο εδώλιο ο κ. Κόκκαλης και στελέχη «Ιντραλότ» – ΟΠΑΠ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να καθήσουν σήμερα ο πρόεδρος της INTPAKOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης και άλλα 29 στελέχη του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, κατηγορούμενοι για απιστία και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Οι κατηγορίες αφορούν την ευνοϊκή λόγω όρων σύμβαση που υπεγράφη τον Μάρτιο του 1999 για την ανάθεση του προκαθορισμένου στοιχήματος -γνωστό και ως «Πάμε στοίχημα»- από τον ΟΠΑΠ στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Ειδικότερα από την πλευρά της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία είναι οι: Σωκράτης Κόκκαλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Σαλονίκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Δημήτρης Κλώνης, Ανδρέας Παπούλιας, Μαρία Μακρή και Φοίβος Χατζής. Από την πλευρά του ΟΠΑΠ κατηγορούμενοι για απιστία και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος είναι οι: Χρήστος Σαλελές, Σωτήρης Αλημίσης, Θεόδωρος Χρονόπουλος, Μελέτιος Βουτσαράς, Βασίλης Καμπούρης, Αιμίλιος Ασπρίδης, Βασίλης Γούναρης, Λεωνίδας Γιασημακόπουλος, Ηλίας Διαμαντής, Παναγιώτης Κασκαμπάς, Κλεάνθης Χατζηνικόλας, Γεώργιος Αγραφιώτης, Νικόλαος Μουργής, Παύλος Μπεκιάρης, Απόστολος Βαγελάτος, Μηνάς Κουκής, Ευάγγελος Μαγγανάς, Νικόλαος Παυλιάς, Ιωάννης Κωβαίος και Δημήτρης Κουσκουμβεκάκης. H ανάθεση του «Πάμε στοίχημα» στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ έγινε έπειτα από διαγωνισμό, η διαφάνεια του οποίου αμφισβητήθηκε από σειρά δημοσιευμάτων. Τον Ιούλιο του 1999 διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Ζορμπά. H έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. M. Ρασιδάκη, ο οποίος έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Ωστόσο, ο κ. Ζορμπάς διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας, η οποία ανετέθη στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Ελένη Σωτηροπούλου και βάσει αυτής της έρευνας ο κ. Ζορμπάς παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των στελεχών και μελών των διοικητικών συμβουλίων του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ. O κ. Ζορμπάς στην παραγγελία του έκανε λόγο για: α) «απεμπόληση σοβαρότατων περιουσιακών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ και την ανάθεση της εκμετάλλευσής τους στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ, τη μόνη ουσιαστικά μετέχουσα στον διαγωνισμό και ευνοούμενη από τους όρους του», β) «βλαπτικό για τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ περιεχόμενο της σύμβασής του με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, τα οποία οι υπαίτιοι φέρονται εν γνώσει ζημιώσαντες, σκοπούντες την περιουσιακή ωφέλεια μιας και μόνης εταιρείας, εκείνης η οποία πριν ακόμη προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, το αποτέλεσμα του οποίου είχε προκαθορίσει με απόλυτη βεβαιότητα, είχε τη δυνατότητα συγκεκριμένων υποδείξεων και διορθώσεων επί των προδιαγραφών».

Στον πρωθυπουργό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή