Κάτι κινείται στην Οικονομία

Κάτι κινείται στην Οικονομία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από μακρά περίοδο άπνοιας, κάτι φαίνεται πως αρχίζει να κινείται στο πεδίο της οικονομίας ενισχύοντας τις καλλιεργούμενες προσδοκίες για επανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας, γεγονός που επέτρεψε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών να ανατιδράσει και να κλείσει χθες με κέρδη 1,62%.

Οι κυβερνητικές επιφυλάξεις, πολιτικές και άλλες, ήρθησαν επιτέλους στο ζήτημα της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων και με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών ανεδείχθη ότι η κοινοπραξία Ρώσων – Ομίλου Λάτση προσέφερε περίπου 453 εκατ. ευρώ ή 154,6 δισ. δρχ. για το 23% των ΕΛΠΕ, γεγονός που αντιμετωπίσθηκε θετικά από την κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, επίσης, κατατίθενται οι προσφορές για το καζίνο της Πάρνηθας, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά υπερέσοδα ύψους περίπου 300 δισ. δρχ. από τα μερίσματα της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, ενώ προσβλέπει και σε πρόσθετους πόρους από τα νέα μερίδια των δύο εταιρειών, που θα διατεθούν στο ευρύ κοινό.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση αντιδρά στο πιεστικό πολιτικό περιβάλλον που την καταδιώκει και μεταφέρει όλη της την ενέργεια στην οικονομία, με την ελπίδα να παγιώσει κλίμα ανάκαμψης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να συγκεντρώσει πόρους ικανούς να στηρίξουν μια φιλολαϊκότερη πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή