Goody’s: πρώτος στόχος η επέκταση του δικτύου, μέρισμα 0,17 ευρώ

Goody’s: πρώτος στόχος η επέκταση του δικτύου, μέρισμα 0,17 ευρώ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση του δικτύου επικεντρώνει πρώτιστα για το τρέχον έτος τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη της GOODY’S το μάνατζμεντ της εταιρείας που ελέγχεται από τη ΔΕΛΤΑ, με στόχο, στα τέλη του 2002, τα 165 καταστήματα GOODY’S και 50 Flocafe, και στα τέλη του 2004 οι δύο αλυσίδες να έχουν 200 και 100 καταστήματα αντίστοιχα. Παράλληλα, για την επόμενη τριετία σχεδιάζεται η καθιέρωση δύο νέων σημάτων, είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω αυτόνομης ανάπτυξης, καθώς και η προώθηση δύο νέων κλάδων παραγωγής μέσω της Hellenic Catering. Στο εξωτερικό η διοίκηση της GOODY’S μελετά ήδη τέσσερις νέες αγορές στην Ευρώπη, όπου σχεδιάζεται σε πρώτη φάση η ανάπτυξη του σήματος Flocafe, χωρίς να αποκλείεται και το σήμα Goody’s. H χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της GOODY’S, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίζεται η 11η Ιουνίου. Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Επί του παρόντος εγκαταλείπεται η ίδρυση μονάδος θερμοκηπίου (μετατίθεται σε απώτερο άγνωστο χρόνο) και τα σχετικά κονδύλια θα διατεθούν σε συμμετοχές σε υπάρχοντα ή νέα καταστήματα εντός του 2002. Για τον ίδιο σκοπό προορίζονται και τα κεφάλαια που θα διατίθενται για την αγορά ακινήτων.

Στο τρίμηνο οι πωλήσεις της GOODY’S ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ (+13%) και τα κέρδη προ φόρων σε 618.700 ευρώ (+5%). Σε ενοποιημένη βάση (συμπεριλαμβάνονται εκτός από τη μητρική και 24 θυγατρικές εταιρείες) ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 27,8 εκατ. ευρώ (+4,2%) και τα κέρδη προ φόρων σε 3,1 εκατ. ευρώ (+30%). H διοίκηση της GOODY’S προσβλέπει για το 2002 σε πωλήσεις 16 εκατ. ευρώ, με κέρδη περί τα 5 εκατ. ευρώ, και σε ενοποιημένο επίπεδο σε 124 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 13,4 εκατ. ευρώ.

Στις φετινές ενοποιημένες πωλήσεις δεν συμπεριλαμβάνεται η Intertaste Catering ABEE, λόγω της πώλησης ποσοστού 51% στην Sodexho Aliance SA. Με την τελευταία η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, η GOODY’S και η Hellenic Catering έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για την από κοινού συνεργασία στην ελληνική και κυπριακή αγορά catering. Ηδη, η Sodexho υπέβαλε προσφορά στην Αθήνα 2004 για την κάλυψη της τροφοδοσίας του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο πρόεδρος της GOODY’S Αχ. Φώλιας αιτιολόγησε την ανεπιτυχή έκβαση δύο επενδυτικών σχεδίων, του Planet Hollywood, «συμμετείχαμε για να δούμε πώς λειτουργεί ένα αμερικανικό consept, αλλά δεν εισπράξαμε τίποτε από ό,τι περιμέναμε», και για την Telepizza «ανεστάλησαν τα σχέδια λόγω της αλλαγής στρατηγικής από την ίδια την εταιρεία». O ίδιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης της GreeFood, λόγω της εκκρεμότητας στην ψήφιση του σχετικού νόμου του υπουργείου Γεωργίας, χωρίς τον οποίο η επένδυση, που προσδοκά επιδότηση 45%, θα αποδειχθεί ασύμφορη.

Ο αντιπρόεδρος της GOODY’S Σ. Σεϊμανίδης διευκρίνισε ότι το ένα από τα δύο νέα σήματα θα είναι στο ευρύτερο πεδίο της μαζικής εστίασης, με στόχο να διπλασιάσει σε 30% το market share η GOODY’S.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή