O «Λάμπρος» σκότωσε Γουέλς, Μάλλιο, Πέτρου – Ομολογία θρίλερ του Παύλου Σερίφη

O «Λάμπρος» σκότωσε Γουέλς, Μάλλιο, Πέτρου – Ομολογία θρίλερ του Παύλου Σερίφη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η αιφνίδια μεταστροφή και ομολογία του Παύλου Σερίφη, νωρίς τα ξημερώματα χθες, στις ανακριτικές Αρχές. O Παύλος Σερίφης, ανιψιός του Γιάννη Σερίφη, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του ως τσιλιαδόρου στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς και κατονόμασε τους άλλους τρεις που έλαβαν μέρος, ενώ προσδιόρισε και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις μετέπειτα δολοφονίες των Μάλλιου και Πέτρου – Σταμούλη.

Μετά την κρίσιμη ομολογία του Παύλου Σερίφη, οι διωκτικές Αρχές έχουν πλέον στη διάθεσή τους όλα τα μέλη της ιστορικής ηγεσίας και γνωρίζουν ποιοι συμμετείχαν στις δολοφονίες της περιόδου 1975 – 1980. O Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναγνωρίζεται από τον Παύλο Σερίφη ως ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός της «17 Νοέμβρη» και αυτός που πυροβόλησε τον Γουέλς, τον Μάλλιο, τον Πέτρου και τον συνοδό του αστυνομικό Σταμούλη. Στην ιδρυτική δολοφονία του Γουέλς, ο Παύλος Σερίφης περιγράφει σαφώς τον «Σαρδανάπαλο», καθώς και μια γυναίκα ψηλή, όμορφη, που δεν είναι αλλοδαπή, καθώς μιλάει πολύ καλά ελληνικά και ακούει στο όνομα Αννα.

Στη δολοφονία του Μάλλιου, πέραν του Γιωτόπουλου, έλαβαν μέρος η Αννα και ο καταγόμενος από τις Σέρρες Νίκος Παπαναστασίου, που συνελήφθη χθες στο Μενίδι και είχε κατονομασθεί από τον Χριστόδουλο Ξηρό ως ο πρώτος «Νικήτας» της οργάνωσης, που διατηρούσε κατάστημα ειδών αγγειοπλαστικής στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Στη δολοφονία του αστυνομικού διευθυντή των MAT Πέτρου και του συνοδού του Σταμούλη, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του Παύλου Σερίφη που οδηγούσε το αυτοκίνητο, πήραν μέρος ο Γιωτόπουλος και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης.

Με τα παραπάνω ολοκληρώνεται ο κύκλος των προσώπων της πρώτης περιόδου, ενώ στην απολογία του ο Κώστας Τέλιος, ο δάσκαλος που παραδόθηκε αυτοβούλως, αναγνώρισε ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης, το οποίο κατονομάζεται ως «Νικολάκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή