Στην Bolton Group ο πλήρης έλεγχος της Σόφτεξ

Στην Bolton Group ο πλήρης έλεγχος της Σόφτεξ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες τρία από τα τέσσερα μέλη της κοινοπραξίας New Co., που διεκδίκησε και κέρδισε τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Σόφτεξ) το 1999.

Οι προσδοκίες για υπεραξίες 500 εκατ. δολαρίων σε μια 5ετία, στις οποίες στόχευαν οι επενδυτές, κατέρρευσαν πολύ νωρίς και κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν ολόκληρη την πάλαι ποτέ ισχυρή χαρτοβιομηχανία της Ελλάδας, αρχίζοντας από τον «αδύναμο κρίκο» του εργοστασίου της Δράμας. H μόνη μέτοχος που εξακολουθεί να προσβλέπει σε υπεραξίες της Σόφτεξ, είναι η BoltoGroup, η οποία διατηρούσε το 50% στην κοινοπραξία και σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα εξαγόρασε τα ποσοστά της GoldmaSachs (35%), της Lochridge (15%) και της BaiCo. (15%). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών διατηρεί η αγορά του χαρτιού τίσιου (επαγγελματικό χαρτί), το οποίο παρουσιάζει υψηλά περιθώρια κέρδους μέχρι και 42%. Αμέσως μετά την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της εταιρείας, η BoltoGroup τοποθέτησε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Στέλιο Τσακαλάκη, ενώ φέρεται να έχει απομακρύνει από τη διοίκηση τον κ. Πάολο Φορλίν, η θητεία του οποίου ως επικεφαλής της κοινοπραξίας απέτυχε παταγωδώς.

Η νέα διοίκηση αναμένεται να υλοποιήσει το διάστημα 20-23 Αυγούστου την απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου της Δράμας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου και για τα εργοστάσια των Αθηνών, στη βάση ενός νέου επενδυτικού σχεδίου που θα εξασφαλίζει βιωσιμότητα και σταθερή κερδοφορία. Προς το παρόν αναμένεται η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων της Δράμας, ενώ δεν αποκλείεται η επαναλειτουργία κάποιων γραμμών παραγωγής από την ίδια την εταιρεία μετά το κλείσιμο του εργοστασίου.

Η μη διαβεβαίωση περί της ορθότητας των λογιστικών στοιχείων ώς τις 14 Αυγούστου δεν είναι απαραιτήτως ένδειξη πιθανών λογιστικών προβλημάτων. Οπως επεσήμανε τον περασμένο μήνα η Bear Stearns, περίπου 200 εταιρείες στον κατάλογο της SEC πιθανόν να καταθέσουν αργότερα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται εταιρείες των οποίων το οικονομικό έτος δεν συμπίπτει με το ημερολογιακό, όπως η Cisco Systems, η οποία ανακοινώνει σήμερα, Τρίτη, τα κέρδη του οικονομικού τέταρτου τριμήνου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή