Eurobank Properties: επένδυση 19 εκ. ευρώ σε ακίνητο στην Ερμού

Eurobank Properties: επένδυση 19 εκ. ευρώ σε ακίνητο στην Ερμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά του ακινήτου που στεγάζει την εμπορική αλυσίδα Marks & Spencer στην οδό Ερμού, προχώρησε πρόσφατα η Eurobank Properties. Το ύψος της συμφωνίας ανήλθε σε 19 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν, η Marks & Spencer εγγυάται την παραμονή της ως μισθωτής του ακινήτου, τουλάχιστον για τα προσεχή 12 έτη. Ωστόσο, όπως προκύπτει, πρόθεση της εταιρείας είναι να παραμείνει ως μισθωτής για πολύ περισσότερα έτη. Το ακίνητο βρίσκεται στον πλέον εμπορικό -αλλά και ακριβό δρόμο- της Αθήνας και μεταξύ των 10 πιο ακριβών εμπορικών οδών της Ευρώπης. H επιφάνεια του κτιρίου είναι 5.000 τ.μ.

Η Carrefour

H αγορά αυτή σηματοδοτεί άλλη μία επενδυτική κίνηση της Eurobank Properties, μετά την αγορά 16 υποκαταστημάτων της Carrefour-Μαρινόπουλος, αντί ποσού 60 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνονται και τα φορολογικά έξοδα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Carrefour πρόκειται εντός του προσεχούς διαστήματος, να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να πωλήσει και άλλα ακίνητα του δικτύου της, ενδεχομένως και μεγαλύτερης αξίας από τα προηγούμενα. Μάλιστα, πηγές της αγοράς αναφέρονται σε κάποια από τα υπερμάρκετ Carrefour, τα οποία είναι μεγαλύτερης επιφάνειας από τα Champion-Μαρινόπουλος που πωλήθηκαν πρόσφατα. Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται η Eurobank Properties να εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον.

Η εταιρεία, η οποία είναι και ο ένας εκ των δύο αναδόχων του προγράμματος Ολυμπιακών Κατοικιών (ο άλλος είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα), βρίσκεται σε αναζήτηση της βέλτιστης λύσης, για τη δραστηριοποίησή της ως Εταιρεία Επένδυσης σε Ακίνητη Περιουσία. Σε ένα τέτοιο ενδεχομένο, τόσο το ακίνητο της Marks & Spencer, όσο και τα Champion-Μαρινόπουλος, θεωρείται δεδομένο ότι θα ενταχθούν στο ενεργητικό της εταιρείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή