EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΣΕΒΕΕ: «φοροεπίθεση» κατά των μικρομεσαίων

Για φοροεπίθεση κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία υποστηρίζει ότι τα τελευταία εννέα χρόνια οι φόροι που κατέβαλλαν οι ΜΜΕ αυξήθηκαν κατά 453%. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Δ. Φέτσης, οι βιοτέχνες προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές τους υποθέσεις, καταφεύγουν και σε τραπεζικό δανεισμό. O κ. Φέτσης μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Χρηματιστηρίου γιατί, όπως τόνισε, επί των ημέρων του η χρηματιστηριακή αγορά απαξιώθηκε με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οικονομικά χιλιάδες έμποροι, επαγγελματίες και καταναλωτές. Η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε για τις 21 Μαρτίου την πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου με κλείσιμο όλων των καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην περίπτωση έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Απορροφά τη Φλόκα Α.Ε.

Συγχωνεύονται οι εταιρείες Ζαχαροπλαστεία – Εστιατόρια ΦΛΟΚΑ A.E. και HELLENIC CATERING του Ομίλου Goody’s A.E. με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Τα διοικητικά συμβούλια της GOODY’S AE και των θυγατρικών της εταιρειών αποφάσισαν για την απόσχιση του κλάδου των υποκαταστημάτων-εστιατορίων της εισηγμένης (Υποκατάστημα Κορομηλά 5, Θεσσαλονίκη, Υποκατάστημα Λαρίσης και Υποκατάστημα Πατησίων 345 & Μακμίλαν, Αθήνα) και την εισφορά αυτών σε θυγατρικές εταιρείες της εισηγμένης. Οι ανωτέρω αποφάσεις και ενέργειες υπόκεινται στην έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των Εταιρειών.

Ανοδικά όμιλος της ΤΝΤ

Βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών το 2002 έναντι του 2001 παρουσιάζει ο όμιλος της TNT Post Group (TPG), μητρικής της εταιρείας ταχυμεταφορών και διαχείρισης εμπορευμάτων TNT Express. Οι πωλήσεις της TPG διαμορφώθηκαν σε 11,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% έναντι του 2001, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 599 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,4%. Τα έσοδα από υπηρεσίες που παρέχει η TPG αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε κατά 5%. Για το 2003 η διοίκηση του ομίλου αναμένει περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων, σε ποσοστό όμως μικρότερο του 10%.

Πρόσθετη υπηρεσία από Λαϊκή

Μία πρόσθετη υπηρεσία προσφέρει η Λαϊκή Τράπεζα A.E. στους πελάτες της, φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι στις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος που θα υποβληθούν εντός του 2003 θα μπορούν να δηλώσουν τον λογαριασμό που τηρούν στην τράπεζα για την επιστροφή του φόρου τους. H Λαϊκή Τράπεζα, με δίκτυο 36 καταστημάτων και 6 θυγατρικές εταιρείες, αποτελεί μέλος του Χρηματοοικονομικού Ομίλου της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας, ο οποίος έχει εκατοντάχρονη πορεία και διαθέτει 168 καταστήματα και γραφεία αντιπροσωπείας σε τέσσερις ηπείρους.

Γενική: νέο προσωπικό δάνειο

Ενα νέο προσωπικό δάνειο προσφέρει η Γενική Τράπεζα. Πρόκειται για το «ΓΕΝΙΚΗ Easy 30», το οποίο προσφέρει 3.000 ευρώ άμεσα και χωρίς δικαιολογητικά αγορών με τους εξής όρους: αποπληρωμή με μηνιαίες δόσεις μόνο 30 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, διάρκεια 48 μήνες, έκδοσης Γενικής VISA ή MasterCard, με δωρεάν τη συνδρομή του πρώτου έτους και δωρεάν ασφάλιση ζωής. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού δανείου από άλλη τράπεζα στο «ΓΕΝΙΚΗ Easy 30». Εντούτοις, δεν είναι γνωστό το ύψος του επιτοκίου του δανείου.

Ημερίδα από την ΕΕL

Ημερίδα με θέμα «Εμπειρίες από την εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης και βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), αύριο στο ξενοδοχείο Ledra Marriot, μεταξύ 9 π.μ. και 2 μ.μ. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και συστήματα σχετικά με την Πρόβλεψη ζήτησης και Αναπλήρωση αποθεμάτων καθώς και τη Διαχείριση Αποθηκών & Διανομών και τη Συντήρηση και Διαχείριση Στόλου Οχημάτων. Επίσης, «Οι προκλήσεις των καιρών και οι απαντήσεις και προτάσεις του χώρου της πληροφορικής», καθώς και οι «Εμπειρίες από την ελληνική αγορά» θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αξιολόγηση, εφαρμογή ή λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με την οργάνωση και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εχει δε βασικό σκοπό να δημιουργηθούν γόνιμοι προβληματισμοί για το θέμα, ώστε να αναγνωριστεί η σημασία των πληροφοριακών συστημάτων στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Απονομή βραβείων διαγωνισμού

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή απονομής βραβείων στις εταιρείες-νικήτριες του διαγωνισμού «Οι Πρωταθλητές: Οι επιχειρήσεις που αξίζει να δουλεύεις στην Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά το ALBA. Οι 10 καλύτερες εταιρείες είναι οι εξής: JANSSE- CILAG SA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SERVICES SA, NOVABANK SA, SAP HELLAS A.E., KRAFT FOODS HELLAS SA, TITACEMENT Co. SA, ABBOTT LABORATORIES HELLAS SA, GENESIS PHARMA A.E., SC JOHNSO& SOHELLAS Ltd και TROFEKLEKT MASTERFOODS SA. Επιστημονομική υπεύθυνη ήταν η δρ Ολγα Επιτροπάκη, επίκουρος καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού υπεύθυνο ήταν το Τμήμα Εφηρμοσμένης Ερευνας & Διεθνών Προγραμμάτων του ΑLΒΑ.

Εκδήλωση τιμής από το GSΜ

Σε ειδική εκδήλωση, το Athens Graduate School of Athens (GSM) τιμά δύο πρόσωπα που πρωτοστατούν στις εξελίξεις στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων: την κ. Αλίκη Πινότση και τον δρα Κώστα Μαγνήσαλη. Η εκδήλωση τιμής και αναδρομής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2003, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Plaza, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και των εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Οι δύο τιμώμενοι επί σειράν ετών υποστηρίζουν με επαγγελματισμό καθώς και με το συγγραφικό τους έργο τη διάδοση της πρακτικής των Δημοσίων Σχέσεων στη χώρα μας, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση ενός ορθού επαγγελματικού πλαισίου άσκησής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή