Σε OTE – Motorola το δίκτυο TETRA, αποχωρεί η Nokia

Σε OTE – Motorola το δίκτυο TETRA, αποχωρεί η Nokia

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O OTE και η αμερικανική Motorola θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το ασύρματο δίκτυο TETRA στο πλαίσιο των συστημάτων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φινλανδική Nokia, η οποία συμμετείχε στην κοινοπραξία SAIC/ Siemens, που κέρδισε τον διαγωνισμό για τα συστήματα ασφαλείας των Αγώνων πρόκειται να αποχωρήσει και να αντικατασταθεί από τον OTE και τη Motorola. Οι δύο τελευταίοι συμμετείχαν στην κοινοπραξία της γαλλοαμερικανικής TRS που έδωσε μάχη για την ανάληψη των συστημάτων ασφαλείας για την Ολυμπιάδα, αλλά τελικώς κέρδισε η SAIC.

H αποχώρηση της Nokia συνδέεται τόσο με τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει διεθνώς, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου TETRA είναι έργο υψηλού ρίσκου… Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο προϋπολογισμός του τμήματος του έργου, στο οποίο η Motorola θα αντικαταστήσει τη Nokia, είναι της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ και αφορά τους σταθμούς βάσης. H αλλαγή υπεργολάβου αναμένεται, πάντως, να οδηγήσει σε μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των σχετικών εργασιών, οι οποίες ούτως ή άλλως προωθούνται μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι θα απαιτηθεί σημαντική προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας για τους Αγώνες με τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου που προωθούν ολυμπιακά έργα. H στενή συνεργασία θεωρείται απαραίτητη καθώς η κοινοπραξία SAIC / Siemens πρέπει στις αρχές του 2004 να μπει εντός των αθλητικών και άλλων ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος καθυστερήσεων στην παράδοση των εγκαταστάσεων από τους εργολάβους που πραγματοποιούν τις υπόλοιπες εργασίας (όπως για παράδειγμα οι ολυμπιακές προσαρμογές). Τυχόν καθυστέρηση στην παράδοση των ολυμπιακών έργων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο έργο της κοινοπραξίας SAIC, αφού δεν θα μπορεί να εγκαταστήσει τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας ή θα της απομένει ελάχιστος χρόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή