Εκτός γηπέδων η αστυνομία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και δίχως ευχολόγια το πρόβλημα της βίας στους αγωνιστικούς χώρους εμφανίστηκε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Μία ημέρα μετά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», ο κ. Ορφανός ξεκαθάρισε πως απ’ τη νέα περίοδο η Πολιτεία δεν θα αστυνομεύει του εσωτερικούς χώρους των γηπέδων. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να αστυνομεύει στο εσωτερικό των γηπέδων συναντήσεις που αφορούν ανώνυμες εταιρείες. Οι ίδιες πρέπει να αστυνομεύουν στο εσωτερικό των γηπέδων. Εγώ δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος και έχω αποφασίσει να πάω σπίτι μου, αν δεν μπορέσω να κάνω κάποια πράγματα».

Η απαγόρευση της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών των φιλοξενουμένων θα ισχύει έως το τέλος της περιόδου. Αρα, ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς τους οπαδούς του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οσον αφορά στον τελικό του κυπέλλου, ο κ. Ορφανός αποκάλυψε πως θα διεξαχθεί στην Αθήνα (πιθανότατα στη Νέα Σμύρνη). Και εξήγησε το γιατί: «O τελικός του κυπέλλου θα γίνει στην πόλη από την οποία προέρχονται οι ομάδες. Δεν θα κάψουμε την Πάτρα ή όπου αλλού, που δεν ευθύνονται. Ας αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους οι δύο ομάδες που θα δώσουν τα εισιτήρια».

– Εξι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνελήφθησαν χθες στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες. Οι τέσσερις εξ αυτών οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος άσκησε εις βάρος τους δίωξη. O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μελετάει από χθες τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή καταγγελίες για την ύπαρξη μικροφώνων παρακολούθησης στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή