Με το δάχτυλο στη… σκανδάλη

Με το δάχτυλο στη… σκανδάλη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη περιμένουν να ακούσουν το σύνθημα «άρξατε πυρ» οι αθλητές της σκοποβολής που θα εγκαινιάσουν σήμερα το νεότευκτο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί με τρία αγωνίσματα, στα οποία υπάρχει ελληνική συμμετοχή. O Διονύσης Γεωργακόπουλος θα αγωνιστεί στα 10 μ. αεροβόλου πιστολιού ανδρών, ο Νίκος Αντωνιάδης στο τραπ ανδρών, ενώ στα 10 μ. αεροβόλου τουφεκιού γυναικών, θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση με την Αλεξία Σμυρλή και τη Μαρία Φακά. Συνολικά, στα δέκα αγωνίσματα των ανδρών και στα επτά των γυναικών, θα αγωνιστούν 253 αθλητές και 137 αθλήτριες από 106 χώρες, με την Κίνα να έχει την πολυπληθέστερη αποστολή με 26 αθλητές (15 άνδρες και 11 γυναίκες). H ελληνική ομάδα αποτελείται από 11 μέλη, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, με επικεφαλής την πολύπειρη Αγη Κασούμη.

Ο Διονύσης Γεωργακόπουλος είναι η μεγαλύτερη ελπίδα μας σήμερα, με φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι την κατάκτηση ενός μεταλλίου. O 41χρονος αστυνομικός ασχολήθηκε μόλις πριν από εφτά χρόνια με τη σκοποβολή αλλά το μεγάλο ταλέντο του τον οδήγησε μέσα σε ένα χρόνο στην εθνική ομάδα και σε σημαντικές διεθνείς επιτυχίες, όπως ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του 2001 και του 2003 αντίστοιχα.

Παρά την απειρία του, κατέλαβε στο Σίδνεϊ την 16η θέση και με την πρόοδο που έχει σημειώσει από τότε, ευελπιστεί σε μια μεγάλη διάκριση. Σήμερα, θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. αλλά ο ίδιος προτιμά να δοκιμάζει τις ικανότητές του από τα 50 μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή