Στον κόσμο της Κιμσούτζα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σύμπαν σιωπηλής ομορφιάς, με εικόνες ποιητικές και μεστές παρουσιάζει το αφιέρωμα στην Κορεάτισσα εικαστικό Κιμσούτζα, που εγκαινιάζεται απόψε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (νέα πτέρυγα Μεγάρου Μουσικής). Τίτλος της έκθεσης «Ταξίδι στον Κόσμο», με μια περιήγηση στα πιο σημαντικά έργα της δημιουργού, που έγιναν μέσα στην τελευταία δεκαετία. Μετά την έκθεση του Τσεν Ζεν, άλλη μια καλλιτέχνιδα που εντάσσει στη δουλειά της παραδοσιακά στοιχεία της ανατολικής κουλτούρας θα γοητεύσει τους επισκέπτες με την ήρεμη δύναμη των εικόνων της.

Βιντεοεγκαταστάσεις

Μέσα από εγκαταστάσεις και βίντεο, η Κιμσούτζα (γεννημένη το 1957) θίγει θέματα όπως το ταξίδι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη οικείων ανθρώπων και τόπων, ο σύγχρονος νομαδισμός, η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Παραδοσιακά κορεάτικα καλύμματα κρεβατιών, κρεμασμένα από σχοινιά, υποδέχονται τον επισκέπτη της έκθεσης και τον καλούν να παίξει μαζί τους. Πολλά από αυτά τα υφάσματα τα έχει κεντήσει η ίδια η καλλιτέχνιδα μαζί με τη μητέρα της. H Κιμσούτζα δεν διστάζει να περάσει από μια γυναικεία χειρωνακτική τεχνική στα σύγχρονα μέσα έκφρασης βίντεο και ήχου.

Η διευθύντρια του μουσείου, κ. Αννα Καφέτση, μίλησε για τη «στοχαστική, βαθιά και σιωπηλή δουλειά» της καλλιτέχνιδας, η οποία αντιπροσωπεύει το νομαδικό πνεύμα των σύγχρονων δημιουργών. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Μαΐου με ξεναγήσεις για το κοινό αλλά και τα γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα. Στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί διάλεξη από τους αρχιτέκτονες που αναμορφώνουν το κτίριο του Φιξ για τη νέα του εικόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή