H Σοσό κρίνει μέλλον Μπάγεβιτς

H Σοσό κρίνει μέλλον Μπάγεβιτς

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ήττα του Ολυμπιακού από τον Εργοτέλη προκαλεί τριγμούς στο «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα και έντονο προβληματισμό για την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προς την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές οδήγησαν χθες το πρωί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο γραφείο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Λούβαρη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης. «Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να συνεχίσω», φέρεται να είπε ο Ελληνοσέρβος τεχνικός. O κ. Λούβαρης ενημέρωσε σχετικώς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος είναι στο εξωτερικό. Ωστόσο, επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε ο διάλογος Μπάγεβιτς – Λούβαρη.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο τεχνικός των Πειραιωτών παραμένει στη θέση του μέχρι και τον αγώνα της Πέμπτης στη Γαλλία. Σίγουρα, απ’ το αποτέλεσμα της ρεβάνς με τη Σοσό θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ηδη, πάντως, άρχισαν να… κυκλοφορούν ονόματα για τον πάγκο του Ολυμπιακού, ανάμεσα στα οποία είναι και εκείνο του Νίκου Αναστόπουλου. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς; Σίγουρα, ένα σοβαρό εμπόδιο στο εργασιακό του περιβάλλον δημιουργείται απ’ τη συμπεριφορά (εντός και εκτός γηπέδου) του Ζιοβάνι και του Καστίγιο. Αν και δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως, και οι δύο κλήθηκαν να απολογηθούν στη διοίκηση εντός 48 ωρών, μια εξέλιξη που εμμέσως φανερώνει στήριξη της διοίκησης στον προπονητή. O Ζιοβάνι θα απολογηθεί, διότι απουσίαζε από τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας, λόγω της επέμβασης που έκανε (δίχως να έχει ενημερώσει σχετικώς κανέναν στον Ολυμπιακό) στα δόντια του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή των αγώνων με τη Σοσό και τον Εργοτέλη. O Καστίγιο για όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα, σε ένθετο αθλητικό περιοδικό πολιτικής εφημερίδας, όπου άφησε αιχμές κατά της διοίκησης και του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Και οι δύο κινδυνεύουν με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο και πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ντούσαν Μπάγεβιτς αν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή (που θα ανακοινωθεί σήμερα) του αγώνα – ρεβάνς της Πέμπτης με τη Σοσό στο Μομπελιάρ. Για πρώτη φορά, μετά μια εβδομάδα, προπονήθηκε χθες ο Ζιοβάνι. Αντιθέτως, δεν γυμνάστηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Υποβλήθηκε σε θεραπεία, αλλά το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού δεν ανησυχεί για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σοσό και λογικά σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. O Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε χθες με τους τρεις αρχηγούς -Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο, Μαυρογενίδη- και τους ζήτησε να βοηθήσουν ώστε η ομάδα να βγει από την κρίση. Εν συνεχεία, οι αρχηγοί συγκέντρωσαν τους συμπαίκτες τους και συζήτησαν για ένα εικοσάλεπτο. «Δεν γίνεται να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Δεν είναι εμφανίσεις αυτές που κάνουμε», ειπώθηκε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, απ’ τους παλιότερους στην ομάδα έγιναν συστάσεις προς τον Καστίγιο να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

– Με νέα τιμωρία της έδρας τους κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι», λόγω επεισοδίων των οπαδών τους στο Παγκρήτιο Στάδιο. Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί το κατηγορητήριο απ’ τον αθλητικό δικαστή.

– Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Οπως μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ, υπήρξε ήδη η πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς το συμβόλαιο του Κύπριου λήγει το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη κινηθεί για την ανανέωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή