Γυναίκες, λόγος και εικόνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μονόλογοι γυναικών»: Μια θεατρική παράσταση, μια φωτογραφική έκθεση κι ένα πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ. Γυναίκες στον «μεγεθυντικό φακό», η γυναικεία εξομολόγηση μέσα από τον λόγο, την εικόνα, την κίνηση. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2005) η εταιρεία «Ορίζοντας» με την υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, από τις 8 έως τις 20 του μηνός) ένα ενδιαφέρον τρίπτυχο πολιτιστικών εκδηλώσεων με πρωταγωνίστρια τη σύγχρονη γυναίκα.

Η έναρξη θα γίνει την Τρίτη (6.30 μ.μ.) με τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ θα ακολουθήσουν οι προβολές ντοκιμαντέρ και η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Γυναίκες στα άκρα. Γυναίκες της εποχής μας» (8 μ.μ.) που σκηνοθέτησε η Μαρία Τσομπανάκη. Την επιμέλεια και οργάνωση της όλης εκδήλωσης έχει η Αννέτα Παπαθανασίου.

Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν οι Charles Weber, Απόστολος Ζερδεβάς, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Τερέζα Παπαμιχάλη κ.ά. Στον κύκλο των προβολών (όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κινηματογραφικά πορτρέτα και βιογραφίες σύγχρονων γυναικών) συμμετέχουν οι σκηνοθέτιδες Πόπη Αλκουλή, Βίλη Ηλιοπούλου, Μένη Κούπα, Καλλιόπη Λεγάκη κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή