Παρέμβαση στο λογισμικό ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος

Παρέμβαση στο λογισμικό ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα εκδοχή για το σκάνδαλο «ξεπλύματος» χρήματος και παράνομου πλουτισμού μέσα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ανακύπτει μετά τη χθεσινή παρέμβαση της κ. Λιάνας Κανέλλη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συζητούσε το θέμα των υποκλοπών.

«Φωτογραφίζοντας» ένα άλλο είδος υποκλοπών, η βουλευτής του ΚΚΕ ενέπλεξε, χωρίς να ονοματίσει, στελέχη του ΟΠΑΠ και της διοργανώτριας του Στοιχήματος εταιρείας Intralot (συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη) σε ενδεχόμενη παρέμβαση στο λογισμικό διεξαγωγής των παιχνιδιών, ώστε να είναι δυνατή η εκ των υστέρων -και αφού έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα- κατάθεση δελτίων που, φυσικά, κέρδιζαν. Το σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ και των βεβαιώσεων κερδών που ο Οργανισμός εκδίδει, είχε αποκαλύψει η «Κ» ήδη από τον Νοέμβριο του 2005. Χθες, στην Επιτροπή που συζητούσε για τις υποκλοπές, η κ. Κανέλλη παρουσίασε την εκδοχή του «ηλεκτρονικού εγκλήματος», καλώντας τη Βουλή να εξετάσει και την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου να πραγματοποιήσει έρευνα για το θέμα.

Η κ. Κανέλλη κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αν. Καραμάριο τη λίστα με τα 1.200 ονόματα «χρυσών» νικητών που απέστειλε ο ΟΠΑΠ στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων -ΣΔΟΕ (βλ. «Καθημερινή» 6ης Νοεμβρίου 2005) προκειμένου να εξετασθεί εάν έχει συντελεσθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομου χρήματος ή του παράνομου πλουτισμού. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πλήρως το τότε δημοσίευμα. «Ρωτώ εάν μέσα στα ονόματα των νικητών είναι η οικογένεια Αγγελόπουλου, που έκανε εμπόριο ναρκωτικών, άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι με ποδοσφαιρικές ομάδες, ακόμα και επικεφαλής θερμής «θύρας» φιλάθλων μεγάλης ομάδας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ», αναρωτήθηκε η κ. Κανέλλη, προσθέτοντας ότι κατέθεσε τη λίστα στη Βουλή ώστε να προστατεύσει «τη φυσική της ασφάλεια». Η ίδια αιτιολόγησε την πρωτοβουλία της να αναδείξει το θέμα κατά την ακρόαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου, σημειώνοντας ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας των επικοινωνιών και του λογισμικού του ΟΠΑΠ, καθώς «τέτοια κέρδη δεν μπορούν να προκύπτουν από τη νόμιμη μαντεία, αλλά από παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρείας ώστε να παίζονται εκ των υστέρων τα δελτία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», μεταξύ των κατ’ επανάληψιν και πέρα κάθε έννοιας στατιστικής νικητών (το διάστημα Ιανουαρίου 2000 – Ιουλίου 2004) περιλαμβάνονται άνθρωποι της νύχτας, μπράβοι, διάσημοι της Θύρας 7, παράγοντες του ποδοσφαίρου (από προέδρους μικρομεσαίων ΠΑΕ μέχρι και… διαιτητές) και, φυσικά, το όνομα του κατηγορούμενου για εμπόριο κοκαΐνης Αλέξ. Αγγελόπουλου. Ανάμεσα στους υπερτυχερούς φιγουράρει και η κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος του κ. Γ. Σαλονίκη, ο οποίος έχει διοικητική και μετοχική εμπλοκή στην Intralot και ανάμειξη στον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή