Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον Ηλία Γυφτόπουλο

Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον Ηλία Γυφτόπουλο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καθηγητή του ΜΙΤ και πρώτο πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας (από το 1975 έως το 1978) κ. Ηλία Γυφτόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης (φίλος του κ. Γυφτόπουλου), ο υφυπουργός Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νίκος Στεφάνου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) Ραφαήλ Μωϋσής.

Επίσης συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΣ Χαράλαμπος Τσουτρέλης, ο επιστημονικός γραμματέας του ΣΕΕΣ Δημήτρης Μπέης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Μιχάλης Καραμανής και ο καθηγητής, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Ευάγγελος Μαγείρου, οι οποίοι υπήρξαν στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας, επί προεδρίας κ. Γυφτόπουλου.

Ο κ. Σιούφας, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι ο κ. Γυφτόπουλος υπήρξε από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά τη μεταπολίτευση και βοήθησε με τις γνώσεις και την πείρα του στην αντιμετώπιση της πρώτης διεθνούς πετρελαϊκής κρίσης, ενώ μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας υπήρξε ο συντάκτης της πρώτης ορθολογικής ενεργειακής πολιτικής για την Ελλάδα, που συνέβαλε στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων κυβερνήσεων και ενεργειακών φορέων για πολλά χρόνια. Ο υπουργός είπε ακόμα ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Γυφτόπουλου, εφεξής θα χρησιμοποιεί τον όρο «Ανεξάντλητες Πηγές Ενέργειας», στη θέση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ. Γυφτόπουλος, από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, επισήμανε τη σημασία της συστηματικής εξοικονόμησης ενεργείας και της μείωσης της εξάρτησης της χώρας από οποιαδήποτε ενεργειακή πηγή. Οπως είπε, «υπάρχουν πολλές δυνατότητες βελτιώσεως στα σπίτια ή στα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση, στα σπίτια με τη μόνωση, στην αποφυγή σπατάλης».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) Ραφαήλ Μωϋσής τόνισε ότι το Συμβούλιο θα επιδιώξει να συγκροτήσει μια Επιστημονική Γραμματεία από νέους και ικανούς, αφοσιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα μελετήσουν ενδελεχώς τα ενεργειακά προβλήματα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου υπενθύμισε ότι το υπουργείο ξεκινά από την Κυριακή 27 Αυγούστου, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ένα πρόγραμμα διανομής δύο εντύπων σε όλη την Ελλάδα, σε πλατείες, σε σταθμούς, στο δρόμο, σε διόδια και σε σχολεία, με σκοπό να ενημερώσει τους Ελληνες πολίτες-καταναλωτές γύρω από τους απλούς και χρηστικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή