Οι Δέκα Εντολές εμπνέουν τη Μικρή Πειραματική Σκηνή

Οι Δέκα Εντολές εμπνέουν τη Μικρή Πειραματική Σκηνή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε ενέπνευσαν τον μεγάλο Κισλόφσκι για να γυρίσει τον περίφημο κινηματογραφικό «Δεκάλογό» του. Οι Δέκα Εντολές, λοιπόν, αποτελούν πηγή έμπνευσης, αυτή τη φορά για δέκα καταξιωμένους αλλά και νέους σκηνοθέτες, οι οποίοι ανέλαβαν να δραματοποιήσουν κάθε μία από τις Δέκα Εντολές, που είναι και ο τίτλος του κύκλου των παραστάσεων. Τα έργα θα ανεβούν στη Μικρή Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την A΄ Περίοδο (13 Οκτωβρίου-26 Νοεμβρίου) θα ανεβούν οι πρώτες δύο παραστάσεις: «Οσα δεν είπα» («Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου») σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Στρατή Πανούριου, και το «Δαβίδ και Βηθσαβεέ» («Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου») σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη. Στη B΄ Περίοδο (1 Δεκεμβρίου-14 Ιανουαρίου) θα ανεβούν το «Ου ψευδομαρτυρήσεις», σε σκηνοθεσία της Μάγιας Λυμπεροπούλου, και το «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» σε σκηνοθεσία της πρωτοεμφανιζόμενης Κατερίνας Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια, στη Γ΄ Περίοδο (19 Ιανουαρίου-4 Μαρτίου) θα ακολουθήσει το «Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, και το «Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου» σε σκηνοθεσία της Βίκυς Γεωργιάδου. Στη Δ΄ Περίοδο (9 Μαρτίου-29 Απριλίου) παρουσιάζεται το «Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου» σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίτη και το «Ου φονεύσεις» σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Τέλος, στην E΄ Περίοδο (4 Μαΐου-10 Ιουνίου) θα ανεβεί η παράσταση «Ου κλέψεις» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή και το «Ου μοιχεύσεις» σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου.

Να σημειώσουμε ότι στη Μεγάλη Σκηνή της Πειραματικής επαναλαμβάνονται φέτος οι δύο περσινές επιτυχίες «Ντιμπούκ» του Μπρους Μάγιερς, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, και «Ταρτούφος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, στις 20 και 31 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Επίσης, στη Μεγάλη Σκηνή θα ανεβούν το «Θανάτω Θάνατον», βασισμένο σε μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (έναρξη 6 Ιανουαρίου 2007) και ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (έναρξη 10 Φεβρουαρίου 2007).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή