Σοκ Ατρομήτου από Ηλυσιακό, πέρασε η Καλαμαριά

Σοκ Ατρομήτου από Ηλυσιακό, πέρασε η Καλαμαριά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη έκπληξη του κυπέλλου Ελλάδος με «θύμα» ομάδα Α΄ Εθνικής έγινε στου Ζωγράφου. Ο Ηλυσιακός έστησε τον Ατρόμητο στην… άσπρη βούλα και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού, χάρη στο 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς γκολ και ιδιαίτερες φάσεις. Το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, στην παράταση, όταν ο Κάμπας (103΄) άνοιξε το σκορ με έξυπνη λόμπα, ενώ ο Ρόχα (111΄) ισοφάρισε με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Λουτσιάνο.

Το 1-1 έφερε τις δύο ομάδες στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου ο τερματοφύλακας Βενιαμίν ανακηρύχθηκε σε πρωταγωνιστή για τον Ηλυσιακό. Απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι των «κυανόλευκων», το οποίο εκτέλεσε ο Κουτσοσπύρος και ο Μακρής δεν έχασε την ευκαιρία όταν ήρθε η σειρά του.

Η σειρά των πέναλτι: Πέτκοφ (1-0), Λουτσιάνο (1-1), Φορτσέτι (2-1), Κορακάκης (2-2), Κάμπας (3-2), Ρότσα (3-3), Ρέιζερ (4-3), Κουτσοσπύρος (απέκρουσε ο Βενιαμίν), Μακρής (5-3).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Βενιαμίν, Γκαρέ, Ψαρρής, Ντάγκας, Φορτσέτι, Μανωλιάδης (81΄ Νίτης), Παπαδημητρίου (116΄ Μακρής), Πέτκοφ, Κοζανίδης, Ρέιζερ, Κάμπας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ανδριόλας, Παγώνης, Ρότσα, Αποστολόπουλος, Γελαδάρης, Κατεμής (80΄ Λουτσιάνο), Ραγκουέλ, Αντερσον (57΄ Κούτσης), Κορακάκης, Κουτσοσπύρος, Λαζανάς (67΄ Ντοέ).

– Το γκολ που σημείωσε ο Ουέλιγκτον (43΄) αποδείχθηκε υπεραρκετό για να δώσει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου. Οι «Πόντιοι» επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού και συνέχισαν το σερί των επιτυχιών στις τελευταίες εμφανίσεις τους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας μεγάλη διάθεση και με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 43ο λεπτό, ύστερα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Ουέλιγκτον εκμεταλλεύτηκε λάθος μεταβίβαση του Παστού και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε στην επανάληψη ν’ αντιδράσει, ωστόσο οι παίκτες του, αν και έκαναν ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Κόβατς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Παστός, Μπάλαϊτς, Χρυσάφης (46΄ Πλιάγκας), Ολιβέιρα, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Δημητριάδης, Γκούρμα, Κιάσσος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Παπαδόπουλος, Χαλαουανί, Γαλανόπουλος, Φαβάλι, Φυτανίδης, Ορφανός (10΄ Σαμουηλίδης), Καραλιόπουλος, Ουέλιγκτον, Κρασσάς, Σαρακατσάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή