Παράδοση άλλων 32 χλμ. στον Μαλιακό

Παράδοση άλλων 32 χλμ. στον Μαλιακό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράδοση 32 χλμ. από το νέο αυτοκινητόδρομο στο Μαλιακό Κόλπο προχώρησε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, προσπαθώντας να μην επαναληφθεί το πρωτοφανές κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε στο Πέταλο το περασμένο Πάσχα. Το υπουργείο έδωσε στην κυκλοφορία δύο τμήματα με πολύμηνη καθυστέρηση, καθώς και δύο ημιτελή κομμάτια, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Αιτία για τις καθυστερήσεις είναι, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, γεωλογικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή.

Οπως ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγίου Κωνσταντίνου (από Λόγγο μέχρι την έξοδο της σήραγγας Κνημίδας), μήκους 11,4 χλμ. Επίσης, παραδόθηκαν τα 8 χλμ. από τα 9 χλμ. της παράκαμψης Καμένων Βούρλων (από σήραγγα Κνημίδας έως Σκάρφεια) και το ρεύμα προς Αθήνα του υπολειπόμενου χιλιομέτρου. Τα δύο αυτά τμήματα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς· πηγές του υπουργείου αποδίδουν την καθυστέρηση σε γεωλογικά προβλήματα.

Επίσης, το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να παραχωρήσει νωρίτερα τμήματα από δύο άλλες εργολαβίες, τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Πρόκειται για το τμήμα Αγία Παρασκευή – Αγία Μαρίνα, μήκους 4,5 χλμ. (μέρος της εργολαβίας Θερμοπυλών-Αγίας Μαρίνας, 17,3 χλμ.), που παραδόθηκε ολοκληρωμένο και για τον κλάδο προς Λαμία του τμήματος από Σκάρφεια έως Θερμοπύλες, μήκους 12 χλμ. (μέρος εργολαβίας μήκους 17,4 χλμ.). Το υπολειπόμενο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και το 1 χλμ. της παράκαμψης των Καμένων Βούρλων θα δοθούν στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει το τελευταίο διάστημα δεχθεί κριτική για τις καθυστερήσεις και την ποιότητα των έργων στο Μαλιακό. Χαρακτηριστικά, ο υπεύθυνος τομέα ΥΠΕΧΩΔΕ στο ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε το υπουργείο ότι πιέζει για εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής του έργου, προκειμένου να το παραδώσει προεκλογικά. Το ΥΠΕΧΩΔΕ χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν πρόκειται να ξηλωθεί μετά τις εκλογές». Υπενθυμίζεται ότι η ανακατασκευή της εθνικής οδού στο Πέταλο του Μαλιακού, συνολικού μήκους 78,4 χλμ. είναι χωρισμένη σε πέντε εργολαβίες (με συνολικό προϋπολογισμό 793 εκατ. ευρώ) και θα παραδοθεί τμηματικά έως το 2010, με τελευταία τα 19,3 χιλιόμετρα του τμήματος Αγίας Μαρίνας – Ραχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή