Ο κομιστής του dvd προ των πυλών του ανακριτή

Ο κομιστής του dvd προ των πυλών του ανακριτή

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στην κλήτευση του κομιστή του επίμαχου dvd στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από χθες ο 2ος ειδικός ανακριτής που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου. Νομικοί κύκλοι, πάντως, διευκρίνιζαν χθες ότι πέραν της ποινικής δίωξης για παραβίαση και διακίνηση προσωπικών δεδομένων που ενδέχεται να ασκηθεί εις βάρος του κομιστή του dvd, εφόσον αυτός επιχειρήσει να διαψεύσει τη μαρτυρία του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γ. Ανδριανού, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον ανακριτή και η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας και το πολύ μέχρι αύριο ενώπιον του ανακριτή θα καταθέσει εκ νέου, κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου του Δημ. Τσοβόλα, ο κ. Θέμος Αναστασιάδης. «Αυτά που γράφονται σήμερα, υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, ο οποίος αναφέρθηκε και σε συγκροτήματα που προαναγγέλλουν παραπομπή του Θέμου Αναστασιάδη στο πλαίσιο του εκδοτικού πολέμου.

Μετά τις καταθέσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Ανδριανού και Γ. Αγγέλου, αλλά και τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Χρ. Ζαχόπουλου που φαίνεται οτι διευκρινίζουν σκοτεινά σημεία και πλέον βρίσκονται στη διάθεσή του, ο ειδικός ανακριτής ζήτησε και έλαβε απαντήσεις και από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος διά της εκπομπής του αλλά και των καθημερινών τηλεοπτικών του εμφανίσεων εμφανίζεται να είναι γνώστης στοιχείων σημαντικών προς την ανάκριση, αλλά και να έχει ενδείξεις για την ταυτότητα του κομιστή. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος φέρεται να επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή τον διάλογο που είχε με τον Θέμο Αναστασιάδη και την τελική επιβεβαίωση που είχε από εκείνον ότι είδε το επίμαχο dvd κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Εύη Τσέκου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, κατά πληροφορίες, επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή ότι ο Θέμος Αναστασιάδης έχει συναντηθεί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς έχουν σχέσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν σε θέση να διευκρινίσει την ακριβή ημέρα της συνάντησης. Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε οτι «κλήθηκε από τον ανακριτή για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και στα οποία εμπλέκονται δυστυχώς και άνθρωποι από το «Πρώτο Θέμα».

Χθες, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, ο Μάκης Τριαναταφυλλόπουλος, παρά το γεγονός ότι όπως είπε «ακόμη και λίγο πριν από το μοιραίο τέλος περιμένω να μην ακούσω αυτό το όνομα», έστειλε εντούτοις εξώδικο προς τον Θ. Αναστασιάδη ζητώντας του να αποχωρήσει από την εφημερίδα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής του ενώπιον του ανακριτή, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ρωτήθηκε σχετικά με την κατάθεση 5 εκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη αλλά και για τα όσα είπε δημοσίως, ότι δηλαδή τον επισκέφθηκε βουλευτής της Ν.Δ. ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή του Σπ. Κλαδά στην υπόθεση Ζαχόπουλου, με αντάλλαγμα την τακτοποίηση των οικονομικών υποθέσεων του κ. Αναστασιάδη που ερευνά η ΥΠΕΕ. Ο μάρτυρας αρνήθηκε να κατονομάσει ενώπιον του ανακριτή το όνομα του βουλευτή επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο και διευκρίνισε ότι ο βουλευτής «δεν ήρθε να συνδιαλλαγεί αλλά ήρθε έκπληκτος να συλλέξει στοιχεία για να τα προσκομίσει στο κόμμα του, στον χώρο του». «Ελαβα υπόσχεση ότι αν κληθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος γνωρίζει τώρα ποιος είναι, θα τα πει όλα», συμπλήρωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Οσον αφορά την προέλευση των 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ισχυρίστηκε ότι τα 4,5 εκατ. κατατέθηκαν με «μαύρη σακούλα» και 500.000 ευρώ κατατέθηκαν με επιταγή σε offshore εταιρεία.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή ο δημοσιογράφος του Mega κ. Μ. Καψής, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις της δημοσιογράφου Ολγας Τρέμη και της συζύγου του παρ’ ολίγον αυτόχειρα κ. Πέρσας Ζαχοπούλου. Θέμα ημερών είναι επίσης η κλήτευση από τον ανακριτή και του εργατολόγου κ. Νικολιτσόπουλου, ο οποίος συνόδευσε την κατηγορούμενη Εύη Τσέκου στις συναντήσεις της με το Mega και το «Πρώτο Θέμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή