Νέος ιδιοκτήτης εισήλθε στη Forthnet

Νέος ιδιοκτήτης εισήλθε στη Forthnet

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος ιδιοκτήτης στη Forthnet, αραβικής προέλευσης αυτή τη φορά. Η εταιρεία, με επιστολή της προς το Χ.Α., ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνητικού απόκτησης του 21% των μετοχών της Forthnet από την Emirates International Telecommunications Limited (EIT). Η εξαγορά θα γίνει μέσω της εταιρείας Forgendo Limited, η οποία είναι θυγατρική της EIT. Η τελευταία, όπως αναφέρει η Forthnet, θα εγγυηθεί την εξαγορά που θα πραγματοποιήσει η Forgento.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταβίβαση 8.158.912 μετοχών της Forthnet στην τιμή των 11,5 ευρώ ανά μετοχή. Πωλητές των μετοχών είναι η Novator Equities Ltd (10,12%), το επενδυτικό fund Cycladic Catalyst Master Fund (5,54%) και το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ). Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 94 εκατ. ευρώ και αποεπενδύουν εντελώς από τη Forthnet η Novator και το Cycladic Catalyst Master Fund, ενώ το ITE μειώνει τη συμμετοχή από 11,36% σε 6,21%.

Η συναλλαγή τελεί υπό αιρέσεις των οργάνων της Forthnet συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Ως σύμβουλος των Forganto και EIT ενήργησε η Credit Suisse.

Η συναλλαγή δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, καθώς η Forthnet αποκτά ένα «πλούσιο» μέτοχο με στρατηγική τοποθέτηση στις τηλεπικοινωνίες. Ως συνέπεια, η εταιρεία διαθέτει περισσότερες δυνατότητες άντλησης ρευστότητας και ενδεχομένως συνεργιών με άλλες επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η EIT ελέγχει τη MaltaTelecom στη Μάλτα και την Tunisie Telecom στην Τυνησία.

Ακόμη, η συμφωνία δημιουργεί νέα δεδομένα για την απόκτηση της Νova, η οποία ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Forthnet. Η εταιρεία είναι από τους φορείς που θα υποβάλουν δεσμευτική προσφορά στα μέσα του Φεβρουαρίου για την απόκτηση της εταιρείας. Παράγοντες της αγοράς δεν απέκλειαν μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Forthnet, με βασικό χρηματοδότη την EIT, η οποία θα οδηγούσε σε διεύρυνση της ρευστότητας της επιχείρησης και ταυτόχρονα σε αύξηση της συμμετοχής της ΕΙΤ σε ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Είναι η τρίτη φορά που η Forthnet, από την ίδρυσή της, αλλάζει βασικό μέτοχο. Η εταιρεία αρχικά ελεγχόταν από το ΙΤΕ και τις Μινωικές Γραμμές, στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο της Novator και τώρα περνάει στον έλεγχο της ΕΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή