«Ενας ήρωας–Το καμάρι της Δύσης»

«Ενας ήρωας–Το καμάρι της Δύσης»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο «Μεταξουργείο» στην οδό Ακαδήμου 14 ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μας. Ζεστό, φιλόξενο, ατμοσφαιρικό. Εδώ και δέκα χρόνια. Με ιδρυτές δύο κορυφαίους Ελληνες καλλιτέχνες, την Αννα Βαγενά και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, λέγαμε όλοι πως ήταν όχι μόνο μια οικογενειακή υπόθεση αλλά και κάτι πολύ παραπάνω. Αυτό επιβεβαιώθηκε μέσα στα χρόνια. Ηρθε λοιπόν το κερασάκι στην τούρτα και η ώρα να το γιορτάσουμε. Από τη νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε, την καλλιτεχνική ευθύνη για όλη τη δραστηριότητα στο «Μεταξουργείο» αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός. Τα επίσημα «βαφτίσια» έγιναν χθες σε συνέντευξη Τύπου. Με αναμνηστικές φωτογραφίες στην πόρτα του θεάτρου (σύσσωμη η αφοσιωμένη ομάδα που δούλεψε με τον σκηνοθέτη τα τελευταία χρόνια στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και μετά την αποχώρησή του) και τον ίδιο τον Λιβαθινό στην πρώτη σειρά να χαμογελάει ικανοποιημένος. Με παρουσιάσεις όλων των παραστάσεων της θεατρικής σεζόν 2008-09: δύο έργα που θα καλύψουν την περίοδο από αρχές Νοεμβρίου έως τέλος Μαΐου που θα παρουσιάζονται από Τετάρτη έως Κυριακή και τρία έργα που θα παίζονται κατά την ίδια περίοδο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Αρχή με το «Ενας ήρωας-Το καμάρι της Δύσης» («The playboy of the western world») κωμωδία του Ιρλανδού συγγραφέα John Millington Synge που έχει ανέβει στην Ελλάδα μια φορά πριν από πολλά χρόνια. «Με αυτό θα ανανεώσουμε τη ματιά της ομάδας μας πάνω στο ρεαλιστικό θέατρο των αρχών του 20ού αιώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στάθης Λιβαθινός.

Το έργο διαπραγματεύεται την ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε έναν ήρωα και να «ταξιδέψουν» μαζί του μακριά. Εστω και με τη φαντασία. Η πρεμιέρα θα δοθεί απόψε. Παράλληλα κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 24 του μήνα ανεβαίνουν τρεις παραστάσεις με γενικό τίτλο «Προσωπογραφίες» («Περίπτωση Ευρυδίκη», «No. 44», «Delirium Tremens») και σκηνοθέτες την Ολια Λαζαρίδου, τον Γιώργο Παλούμπη και τον Στρατή Πανούριο. Το δεύτερο έργο που θα σκηνοθετήσει ο Λιβαθινός είναι ο «Edmond» του Ντέιβιντ Μάμετ με προβλεπόμενη πρεμιέρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή