«Γνωστοί άγνωστοι» και στο πόλο

«Γνωστοί άγνωστοι» και στο πόλο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποπομπή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα πόλο της Α1, ζητεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) ο Ολυμπιακός, που με χθεσινή ανακοίνωση καταγγέλλει «την αποτρόπαια, άνανδρη και μεθοδευμένη επίθεση των «γνωστών αγνώστων» οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, περιβαλλόμενοι από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν, επιτέθηκαν κατά της αποστολής της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου και τραυμάτισαν σοβαρά τον προπονητή και έναν αθλητή της και ελαφρότερα άλλα μέλη της αποστολής». Ρωτάει δε, γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για να αποδώσει ευθύνες.

Τα θλιβερά γεγονότα κατά τύχη δεν προκάλεσαν σοβαρότερους τραυματισμούς ή θάνατο. Μετά τον αγώνα, και αφού υπήρξε φραστική διαμάχη του εφόρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πλυτά με ανθρώπους στον πάγκο του Ολυμπιακού, οπαδοί άρχισαν να πετούν σίδερα, πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Μετά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Πάτερο. Ο Γ. Ντόσκας και ο Χρ. Αφρουδάκης προσπάθησαν να προστατεύσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο μεν πρώτος να δεχθεί σίδερο στη δεξιά κνήμη, ο δε άλλος να χτυπηθεί ελαφρά από αντικείμενο, που του έριξαν στον αυχένα. Ο Ντόσκας έχει υποστεί αιμάτωμα και μάλλον δεν θα αγωνισθεί το Σάββατο στον αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Σίμπενικ στην Κροατία. Ο κ. Πάτερος τραυματίσθηκε στο κεφάλι, όπου του έβαλαν δέκα ράμματα, και στα δόντια. Η αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από απλούς αστυνομικούς και όχι ειδικές δυνάμεις, ήταν μικρή και ανεπαρκής για τέτοιον αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχετικά με το αίτημα αποπομπής του Παναθηναϊκού, μας είπε: «Αν ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει ότι η ΚΟΕ δεν έχει πειθαρχική αρμοδιότητα, τότε κακώς μετέχει στο πρωτάθλημα». Ο κ. Διαθεσόπουλος ζήτησε από την Αθλητικό Δικαστή την αυστηρή και πλήρη εφαρμογή όσων νομίμως προβλέπονται. Η ΚΟΕ εξέδωσε αυστηρότατη ανακοίνωση, όπου τονίζει «δυστυχώς κάποιοι μέσα από μικροσωματειακά και αχαρακτήριστα προσωπικά συμφέροντά τους, όλη την προσπάθεια που γίνεται, επιχειρούν να την κηλιδώσουν, να την αμαυρώσουν και να την μηδενίσουν». Καλεί δε τον αθλητικό εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στον Ολυμπιακό, τον οποίον χαρακτηρίζει «δήθεν αναμάρτητο σύλλογο του Πειραιά», υπενθυμίζει αγώνες διαφόρων αθλημάτων στους οποίους είχαν γίνει έκτροπα με ευθύνη οπαδών του Ολυμπιακού, καλεί το Δ.Σ. του τελευταίου σε κοινή συνεδρίαση παρουσία δημοσιογράφων και προτείνει ο επικείμενος αγώνας βόλεϊ γυναικών του Σαββάτου και ο αντίστοιχος του Β΄ γύρου, να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε να μην επιτρέψει ξανά στον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή