Διαγραφή ενός έτους σε πολιτευτή Ρεθύμνου

Διαγραφή ενός έτους σε πολιτευτή Ρεθύμνου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ποινή της διαγραφής από τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας για ένα χρόνο επέβαλε χθες η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος στον πολιτευτή Ρεθύμνου κ. Κωστή Σχοινά. Η Επιτροπή είχε καλέσει στις 20 Μαρτίου σε απολογία το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για σειρά δηλώσεων, στις οποίες είχε προβεί. Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και η συμπεριφορά του, κρίθηκαν σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της επιτροπής, ότι «αντιστρατεύονται τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, κλονίζουν την ενότητα αυτού και ασκούν ανεπίτρεπτη δημόσια κριτική κατά της κυβέρνησης, παραβιάζοντας το πλαίσιο στοιχειώδους ευπρέπειας και καλοπιστίας, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, την προβολή και την πραγμάτωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων του Κόμματος, αλλά βλάπτει τη λειτουργία του». Ο κ. Σχοινάς είχε καταφερθεί επίσης κατά της οικογένειας Κεφαλογιάννη, αλλά και της βουλευτού Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ. Ολγας Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σχοινάς, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 είχε χάσει τη βουλευτική έδρα, που εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία από την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του πρώην υπουργού και τέως συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Σχοινάς είχε συγκεντρώσει μεν τους περισσότερους σταυρούς στο Ρέθυμνο, αλλά με την εισαγωγή των ψήφων των ετεροδημοτών, κατετάγη δεύτερος με διαφορά 39 ψήφων. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, το οποίο, όμως απέρριψε την ένστασή του.

Πριν από λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας Ρεθύμνου διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή