Μέτρα 5 δισ. ευρώ φέρνει το έλλειμμα του 2008

Μέτρα 5 δισ. ευρώ φέρνει το έλλειμμα του 2008

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προάγγελο νέων μέτρων για την ενίσχυση των εσόδων και τη συγκράτηση των δαπανών αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα του 2008, το οποίο ύστερα από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις διαμορφώθηκε στο 5% του ΑΕΠ. Επίσης, το έλλειμμα του 2007 διαμορφώθηκε στο 3,6% αντί του 3,5% του ΑΕΠ που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Η νέα αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος πρακτικά σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να επιτευχθεί τη διετία 2009 – 2010 ανέρχεται σε δύο μονάδες του ΑΕΠ ή με άλλα λόγια να ληφθούν μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου.

«Εάν είναι αναγκαίο, θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα τους επόμενους μήνες ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Σημειώνεται πως στις 31 Μαρτίου η Ελλάδα είχε ενημερώσει ότι το έλλειμμα του 2008 είχε διαμορφωθεί στο 4,8% του ΑΕΠ. Ωστόσο, υπό την πίεση της Eurostat, τη Μ. Πέμπτη το αναθεώρησε εκ νέου στο 5% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή