Ο «βομβιστής» ομολόγησε

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για τρομοκρατική δράση υποχρέωσε τον 32χρονο πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και γνώριμο στις αρχές από την εμπλοκή του σε υποθέσεις εκβιασμών να ομολογήσει ότι αυτός επιχείρησε να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό που περισυνελέγη το Σάββατο από εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο 32χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να διαψεύσει ότι η υπόθεση της Πάρνηθας σχετίζεται με την τρομοκρατία. Πηγές από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς προσήχθη στο πλαίσιο έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να πραγματοποιήσει δοκιμαστική έκρηξη για να ελέγξει τη συνδεσμολογία του μηχανισμού. Η αυτοσχέδια βόμβα βρέθηκε στο ισόγειο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου (Ξενία) στην Πάρνηθα. Ηταν τοποθετημένη σε πλαστικό δοχείο και αποτελούνταν από φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μπαταρία αυτοκινήτου, καλώδια και σπίρτα αντί πυροκροτητή. Ο 32χρονος δεν αποκάλυψε πού σκόπευε να τοποθετήσει τον μηχανισμό ούτε την ταυτότητα του εντολέα του. Πληροφορίες, που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ενεργούσε κατ’ εντολήν ενός εκ των ισχυρότερων «νονών» της νύχτας, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο 32χρονος το 2007 είχε αναλάβει να δολοφονήσει τους ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Caramela, οι οποίοι όμως είχαν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν και -κατά πληροφορίες- να τον κάνουν να ομολογήσει ότι ενεργούσε τότε κατ’ εντολήν του τότε ανταγωνιστή τους και μετέπειτα δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη. Τον Απρίλιο του 2009, ο 32χρονος συνελήφθη εκ νέου στο Χαϊδάρι, καθώς σε έλεγχο στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει αυτοσχέδια βόμβα που αποτελούνταν από φιάλη προπανίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT