Μπεγλίτης κατά Γεωργιάδη για το ισλαμικό τέμενος

Μπεγλίτης κατά Γεωργιάδη για το ισλαμικό τέμενος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός, Εθνικής Αμυνας, κ. Παν. Μπεγλίτης είναι από χθες, το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που επέκρινε δημοσίως και με σφοδρότητα βουλευτή του κόμματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Εως τώρα, σχεδόν κάθε ερώτηση ή παρέμβαση μέλους της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ στη Βουλή, τύγχανε θετικών ή και επαινετικών σχολίων από πλευράς μελών της κυβέρνησης. Χθες, ωστόσο, η ερώτηση του κ. Αδ. Γεωργιάδη, μέσω της οποίας ασκείτο εντονότατη κριτική για την απόφαση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ισλαμικό τέμενος, τον έκανε ν’ ανεβάσει τους τόνους: Καταλόγισε στον ερωτώντα βουλευτή – και υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής, πρόθεση καλλιέργειας ενός «ακραίου ξενοφοβικού κλίματος που δεν συμφέρει τη χώρα. Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η οργή σας», είπε ο κ. Μπεγλίτης.

«Εχετε ελέγξει τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας; Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο χώρος εκεί δεν θα γίνει στο μέλλον παράγων διακινήσεως τρομοκρατικών ιδεών;» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης. Ανταπαντώντας, ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για «φοβική αντίδραση» του βουλευτή του ΛΑΟΣ, και αφού αναφέρθηκε στο ανησυχητικό φαινόμενο της «μεγάλης αύξησης των ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενόφοβων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην Ευρώπη», μεταξύ άλλων πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη: «Η ερώτησή σας είναι πάρα πολύ ατυχής. Δημιουργείτε φοβικά σύνδρομα και φοβικό κλίμα στους πολίτες. Αποτελεί ένα σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα η μη ύπαρξη ενός ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας το γεγονός ότι σήμερα βρίσκονται κατεσπαρμένα σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, μη ελεγχόμενα μέρη – χώροι λατρείας από τους μουσουλμάνους»;

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας επισήμανε στην τοποθέτησή του ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει ισλαμικό τέμενος για τους Ελληνες πολίτες, αλλά και για τους ξένους, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τη λειτουργία του τεμένους δεν θα δημιουργηθούν εμπόδια στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή