Αναφορές «γαλάζιων» σε διώξεις

Αναφορές «γαλάζιων» σε διώξεις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζικά πυρά κατά του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσαν χθες ορισμένοι εκ των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Ν. Δ., των οποίων τα ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση βουλευτών ΠΑΣΟΚ – μελών της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη εξέλιξη, καθώς και για πολιτικές διώξεις μέσα από αστήρικτες κατηγορίες.

Το περιορισμένο εύρος των θεσμικών αρμοδιοτήτων του ως (πρώην) υπουργός Εθνικής Οικονομίας στις υποθέσεις του ΟΤΕ επικαλείται σε δήλωσή του ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, για να καταδείξει ότι κακώς συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στην υπόθεση. «Είναι προφανές ότι η χωρίς καμιά τεκμηρίωση εμπλοκή του ονόματός μου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς αυθαίρετη και υπακούει σε προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παρουσία μου ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή ουδεμία ερώτηση μού υπεβλήθη για το ζήτημα αυτό», υποστηρίζει ο κ. Αλογοσκούφης. «Δεν είναι νοητό να επιχειρείται να δημιουργούνται εκ των υστέρων σκιές για νόμους που συζητήθηκαν ευρέως και ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων». Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει: «Οταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί την Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, στόχο είχαμε να βρούμε μίζες και κλέφτες. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει και τις μίζες και τους κλέφτες και επιδίδεται σε ένα συκοφαντικό κυνήγι πολιτικών του αντιπάλων».

Αλλά και ο κ. Γ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι με το πόρισμα της πλειοψηφίας των μελών της εξεταστικής «εξυπηρετούνται κομματικές σκοπιμότητες και όχι η αλήθεια». Μάλιστα αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί σε συνεδρίαση της επιτροπής ώστε να ακουστεί και η δική του θέση – κάτι το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν συνέβη. «Λυπάμαι, αλλά η συμπεριφορά των συναδέλφων της πλειοψηφίας που συμφώνησαν στο πόρισμα αυτό προς το πρόσωπό μου είναι άθλια και αντιδημοκρατική. Η απόφαση γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας. Είναι δημόσια γνωστό ότι δεν χειρίστηκα ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με την εν λόγω εταιρεία».

Ο κ. Μιχ. Λιάπης πρόσθεσε τη φωνή του σε όλες εκείνες που κάνουν λόγο για «προδιαγεγραμμένες εξελίξεις». Και αναφέρει: «Ενα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να μετακυληθεί και στη Ν. Δ., με τη μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών. Δυστυχώς, το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση μετατράπηκε στα χέρια της κυβέρνησης σε όπλο ηθικής και πολιτικής εξόντωσης αδιακρίτως ευθυνών». Για να συμπληρώσει: «Το κακοστημένο σχέδιο στοχοποίησης και σπίλωσής μου δεν θα αντέξει στο φως της αλήθειας». Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και στη συνέχεια Πολιτισμού τονίζει αφενός ότι «ουδεμία υπογραφή έβαλε τόσο για τον ΟΣΕ όσο και για τον ΟΤΕ», ενώ επί υπουργίας του (στο Πολιτισμού) καταγγέλθηκε σύμβαση της Siemens με αποτέλεσμα η εταιρεία «να υποχρεωθεί να επιστρέψει όλες τις ποινικές ρήτρες», καθώς επίσης και πως «κατατέθηκε αγωγή εναντίον της για περαιτέρω αποζημιώσεις υπέρ του ελληνικού Δημοσίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή