Εστεμμένοι με μη προνομιούχους

Εστεμμένοι με μη προνομιούχους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την εποχή που ο πρώτος διδάξας, ο βασιλιάς της Βρετανίας Εδουάρδος VIII, προτίμησε να παραιτηθεί από το αξίωμά του παρά να χάσει την αγαπημένη του Ουόλις Σίμπσον, μια κοινή θνητή εξ Αμερικής, δις διαζευγμένη, εν έτει 1936, πολύ νερό κύλησε στα βασιλικά ποτάμια της Ευρώπης. Εκτοτε, αρκετοί εστεμμένοι ακολούθησαν το παράδειγμά του, αν και χωρίς να καταβάλουν πάντα το δικό του, ακριβό τίμημα. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μπορεί να είναι οι τελευταίοι στη σειρά, αλλά προφανώς θα τους ακολουθήσουν και άλλοι. Μόνο την παρελθούσα δεκαετία έγιναν αρκετοί γάμοι γαλαζοαίματων με κοινούς θνητούς.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας, παντρεύτηκε τον προσωπικό της γυμναστή, Ντάνιελ Ουέστλινγκ, στον μεγαλοπρεπέστερο βασιλικό γάμο, μετά εκείνον του πρίγκιπα Καρόλου με την αείμνηστη Νταϊάνα, το 1981. Κόρη και εγγονή δημοσιογράφων από μεσοαστική οικογένεια, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Λετίσια Ορτιτζ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα διάδοχο της Ισπανίας Φίλιππο, τον Μάιο του 2004.

Την ίδια χρονιά, ο πρίγκιπας Φρειδερίκος και διάδοχος του 1.000χρονου θρόνου της Δανίας παντρεύτηκε την όμορφη διαφημίστρια Μαίρη Ντόναλτσον, την οποία πρωτοσυνάντησε σε μια παμπ του Σίδνεϊ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Εκείνη, γοητευμένη και χωρίς να γνωρίζει την πριγκιπική του ιδιότητα, ενέδωσε στο φλερτ του και, μετά τετραετή σχέση, παντρεύτηκαν.

Πρώην σερβιτόρα, ανύπανδρη μητέρα και χρήστρια ναρκωτικών, η Μέτε-Μάριτ Τέσεμ μπήκε νύφη στον καθεδρικό ναό του Οσλο και βγήκε πριγκίπισσα. Ο γάμος του πρίγκιπα Χάακον της Νορβηγίας, τον Αύγουστο του 2001, ήταν ίσως από τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινών φίλων το 1999 και η σχέση τους πέρασε δύσκολες ώρες. Ο πρίγκιπας Χάακον, όμως, είχε με το μέρος του τον πατέρα του, Χάραλντ V, ο οποίος είχε χρειαστεί μια δεκαετία προκειμένου να πείσει τον δικό του πατέρα να του επιτρέψει να παντρευτεί την κοινή θνητή Σόνια Χάραλντσεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή