Πισω απο τις καμερες

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδειοδότηση

Η εβδομάδα που τελειώνει κύλησε στη σκιά της βίας αλλά και της αδειοδότησης. Η απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή λόγω ουσιωδών ελλείψεων στον φάκελο του σε συνδυασμό με την παραμονή του Πανιωνίου στη Σούπερ Λίγκα, προκάλεσε τις καταγγελίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τις διαμαρτυρίες της Λάρισας η οποία ήλπιζε ότι θα εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και θα παραμείνει στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία παρότι βαθμολογικά έχει υποβιβαστεί. Το αίτημα «ν’ ανοίξουν όλοι οι φάκελοι» τέθηκε και πάλι μαζί με καταγγελίες ότι και άλλες ομάδες είχαν ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους τους (μη «καθαρή θέση», οφειλές σε ποδοσφαιριστές) όμως τα όργανα αδειοδότησης της ΕΠΟ τις αντιμετώπισαν διαφορετικά. Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τη θέση του Ηρακλή διεκδικούν η τέταρτη ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ ή ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά μόνο σε περίπτωση που τακτικό διαιτητικό δικαστήριο δικαιώσει τη Σούπερ Λίγκα η οποία έχει προσφύγει ζητώντας να υποβιβαστούν συνολικά τρεις ομάδες, η μια εκ των οποίων είναι ο Ηρακλής και οι άλλες δύο αυτές που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς (Πανσερραϊκός, Λάρισα). ΜΠΛΟΥ

Τα περίεργα του στίβου

Αναστάτωση στους πρωταθλητές του στίβου προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων, που, κατ’ αρχήν, περιελήφθησαν στην προολυμπιακή ομάδα. Στους 54 δεν υπάρχουν αθλητές, που βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη του ορίου. Αντίθετα, βρίσκουμε ονόματα αθλητών, που απέχουν παρασάγγας από το όριο, άλλων που έχουν σταματήσει τον αθλητισμό και άλλων που ίσως πετύχουν το όριο, αλλά για τους Ολυμπιακούς του… 2016. Ως και αθλητή που κάνει άλλο αγώνισμα από αυτό για το οποίο εντάχθηκε, βρήκαμε! Για το τελευταίο δεν γνωρίζουμε αν ευθύνεται ο ΣΕΓΑΣ, η δακτυλογράφος ή η Ολυμπιακή Επιτροπή (θεωρούμε απίθανο να είναι το λάθος της ΕΟΕ), αλλά για τα προηγούμενα την ευθύνη έχει η ΕΟΕ. Διότι ένα βασικό κριτήριο, που έθεσε, είναι η προοπτική για τους Αγώνες του 2016. Επισημαίνουμε, πάντως, ότι ο κατάλογος θ’ αναθεωρείται όποτε αθλητής, που δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν, περνάει τα όρια. Ν. Α. ΚΩΝ.

Δεν φτάνουν οι φίλαθλοι

Γεγονός είναι πως ο κόσμος του Ολυμπιακού ευαισθητοποιήθηκε απ’ την «κραυγή αγωνίας» των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου. Και με κάθε τρόπο έσπευσε να βοηθήσει. Στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη, βρέθηκαν περισσότεροι από 20.000 θεατές. Παράλληλα, τα sms στο 54080 ξεπέρασαν τις 180.000. Και έπεται συνέχεια.

Στα φιλικά της επόμενης εβδομάδας στην Κύπρο με την ΑΕΚ Λάρνακας και τον Απόλλωνα Λεμεσό, όσοι αγοράσουν εισιτήρια θα πάρουν και ένα κουπόνι των 2 ευρώ για την ενίσχυση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν φθάνουν οι κινήσεις αυτές για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συνοχή των ομάδων βόλεϊ και πόλο που κάνουν πρωταθλητισμό για χρόνια πολλά. Ν. Ν. Γ.

Ποιος ο λόγος;

Η αγωνία για ΑΕΚ και Ηλυσιακό στο μπάσκετ παρατάθηκε για μία εβδομάδα, αφού το ΑΣΕΑΔ ανακοίνωσε στις δύο ομάδες να καταθέσουν και εγγράφως τα υπομνήματά τους μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Δηλαδή τι μπορεί να αλλάξει μέχρι την επόμενη Πέμπτη; Να πάψει ο Τάσος Δελημπαλταδάκης να έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του Ηλυσιακού; Καλώς ή κακώς η απόφαση βγήκε και δικαιώνει την Ενωση. Αν αλλάξει αυτή στο ΑΣΕΑΔ ποιος θα έχει δίκιο και ποιος άδικο τελικά; Ιδού η απορία… Σ. Δ.

Η Καλαμάτα επιστρέφει

Με φιλικό με την ΑΕΚ θέλει να συνδυάσει την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες η Καλαμάτα. Η διοίκηση της «μαύρης θύελλας» έκανε το σχετικό αίτημα στη διοίκηση της «Ενωσης» και περιμένει την τελική απάντηση. Μάλιστα, η διοίκηση της Καλαμάτας θέλει για έναν επιπλέον λόγο την ΑΕΚ ως αντίπαλό της σε αυτή τη φιέστα.

Η παρουσία των «δικών» της παιδιών, όπως τους αναφέρουν, Νίκου Λυμπερόπουλου και Νίκου Γεωργέα, είναι ένα έξτρα κίνητρο, καθώς πρόθεσή τους είναι και να τους τιμήσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δ. Λουκ.

Επένδυση

Η νεανική ομάδα του Ολυμπιακού αποτελεί… επένδυση για το ελληνικό βόλεϊ. Παρά την απειρία τους, ο Τζούριτς και η παρέα του κατέκτησαν όλους τους ελληνικούς τίτλους. Αυτά τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν το βόλεϊ της Ελλάδος να γνωρίσει «χρυσές» εποχές. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να τους προσέξουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας και να τους παρέχουν όλα τα εφόδια. Σπυρ. Σπαν.

Οι Metallica στην F1

Τα τραγούδια των Metallica θα συνοδέψουν τον φανταχτερό κόσμο της F1 στην Ινδία. Οι Τζέιμς Χέτφιλντ, Λαρς Ούλριχ, Κιρκ Χάμετ και Ρόμπερτ Τρουχίγιο θα δώσουν συναυλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ F1 Rocks, στις 28 Οκτωβρίου (σημαδιακή ημερομηνία για το συγκρότημα, αφού ιδρύθηκε 28/10/1981), δύο μέρες πριν από τη διεξαγωγή του παρθενικού γκραν πρι της χώρας στη νεόδμητη πίστα Buddh. Δύο μέρες μετά οι Metallica θα παίξουν και στην πόλη Μπενγκαλούρου στο πλαίσιο του Sonisphere Festival. Δ. Λουκ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

2006

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνορωμαϊκής πάλης και στη συνέχεια του κατς, ο Δημήτρης Καρυστινός, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών. Ηταν αθλητής του Ηρακλή Πειραιά τη δεκαετία του ’50 και το 1960 μεταπήδησε στο κατς.

1989

Ο Αϊρτον Σένα ξεκινά ένα σερί νικών στα γκραν πρι του Μονακό και στις 23/5/93 γίνεται ο πρώτος οδηγός της Φόρμουλα 1 που πετυχαίνει πέντε συνεχόμενες νίκες στο Πριγκιπάτο.

1987

Διοργανώνεται σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Γυμναστικής Νεανίδων, το οποίο ολοκληρώνεται στις 10/5 με μεγάλη επιτυχία αν και πρόκειται για την πρώτη τέτοιου επιπέδου διοργάνωση που αναλαμβάνει η Ελλάδα στη ρυθμική. Η εθνική ομάδα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με την ομάδα του ανσάμπλ με μουσική υπόκρουση την «καραγκούνα».

1961

Ο Αμπέμπε Μικίλα, χρυσός ολυμπιονίκης το 1960 και μετέπειτα το 1964, τρέχει ξυπόλητος στην κανονική διαδρομή του Μαραθωνίου με χρόνο 2:23:44.6. Στην περιγραφή ο Ανδρέας Παούρης θα γράψει στο περιοδικό «Τα Σπορ» ότι «περισσότεροι των 100 χιλιάδων λαού συγκεντρώθηκαν σε όλη τη διαδρομή για να παρακολουθήσουν τον μαραθωνοδρόμο της Αιθιοπίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή