Τζαζ σκηνή «εκ των ενόντων»

Τζαζ σκηνή «εκ των ενόντων»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το λουκέτο που έβαλε το Guru και το Παράφωνο, ελέω οικονομικής κρίσης και δραματικής υποβάθμισης του αθηναϊκού κέντρου, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η ελληνική τζαζ σκηνή συρρικνώνεται.

Ωστόσο, οι πιστοί θιασώτες της τζαζ δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Πέρα από το ότι δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, όπως το Dizzy Miles, στο Παγκράτι, και το Bacaro, στη Σοφοκλέους, οι ίδιοι οι μουσικοί έστησαν σκηνές σε μικρά μπαρ και καφέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Petite Fleur, στο Κολωνάκι και το Χαλάνδρι, με τις «Jazz Flirt» βραδιές του ή το Santa Bottella, στους Αμπελοκήπους, όπου παίζει εδώ και τέσσερις χειμώνες ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης. «Μικρό μαγαζί στο οποίο όμως βρήκαμε ανταπόκριση», λέει ο μουσικός. «Είτε ο πελάτης έρθει όταν παίζουμε είτε μια οποιαδήποτε άλλη μέρα, τα ίδια χρήματα θα πληρώσει», ενώ σύμφωνα με τον Νίκο Φωτάκη, που «τρέχει» το Petite Fleur στο Χαλάνδρι, «πολλοί πελάτες μας λένε ότι μέσα στη μιζέρια της κρίσης, είχαν μεγάλη ανάγκη από κάτι τέτοιο».

Μ’ άλλα λόγια, με προσιτές τιμές και ζεστή ατμόσφαιρα, δημιουργούνται «εκ των ενόντων», μικρές κοινότητες νέων, ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών αλλά και απλών φιλόμουσων, βρίσκουν τους δικούς τους χώρους, απαλύνοντας τη βασανιστική ροή των σκυθρωπών αυτών καιρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή