Νέα επέκταση της Cocomat σε ΗΠΑ και Ασία

Νέα επέκταση της Cocomat σε ΗΠΑ και Ασία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει περαιτέρω το εξωστρεφές προφίλ της η εταιρεία επίπλων Cocomat, δρομολογώντας το δυναμικό της άνοιγμα στην αμερικανική αγορά, αλλά και σε πολλά υποσχόμενες χώρες της Ασίας. Το προσεχές Σάββατο 24 Μαρτίου, η αλυσίδα ανοίγει το δεύτερο κατάστημά της στη Νέα Υόρκη και στον σχεδιασμό της περιλαμβάνεται η δημιουργία δικτύου 20 καταστημάτων στην αμερικανική αγορά σε ορίζοντα τριετίας. Το νέο σημείο είναι συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. και βρίσκεται σε πολυκατάστημα στο Σόχο. Ακόμη, τον Μάιο εγκαινιάζει την παρουσία της στην αγορά της Κορέας, ανοίγοντας ένα κατάστημα 120 τ.μ. στη Σεούλ, με τοπικό συνεργάτη franchise, ενώ στο στόχαστρο της αλυσίδας τίθεται και η κινεζική αγορά μεσοπρόθεσμα, όπου ήδη έχει παρουσία με εννέα σημεία. Περαιτέρω, στα τέλη του 2011 η Cocomat απέκτησε παρουσία στη Γαλλία, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά της στο Παρίσι, καθώς και στη Σαουδική Αραβία, αποκτώντας το πρώτο της σημείο στην Τζέντα τον Οκτώβριο, έπειτα από μακρόχρονη γραφειοκρατική διαδικασία. Η εταιρεία τερμάτισε την παρουσία της στην αγορά του Καναδά, όπου λειτουργούσε για λίγους μήνες ένα κατάστημα στο Τορόντο, κρίνοντας μη αποδοτική τη συγκεκριμένη συνεργασία στην παρούσα φάση.

Στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις των 35 καταστημάτων της εμφανίζουν κάμψη περί το 10% τους πρώτους μήνες του 2012, ενώ συνολικά το 2011 οι πωλήσεις της Cocomat στην Ελλάδα (Maxi ΑΕΒΕ), συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, παρουσίασαν μικρή αύξηση 2%, αγγίζοντας τα 17 εκατ. ευρώ. Με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία επωφελείται των ευκαιριών που προκύπτουν στην αγορά των ακινήτων και προχωράει σε μεταστεγάσεις αρκετών καταστημάτων της προκειμένου να μειώσει τις λειτουργικές της δαπάνες. Τη χρονιά που πέρασε, μεταστεγάστηκαν τα προϋπάρχοντα καταστήματά της στον Αλιμο και στην Παλλήνη, ενώ επίσης άνοιξαν δύο νέα καταστήματα στην Αττική (Βούλα και Κολωνάκι) κι ένα δεύτερο κατάστημα στην πόλη της Λάρισας. Συνολικά, η Cocomat ελέγχει διεθνές δίκτυο 53 καταστημάτων και δεν σχεδιάζει επέκταση στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή