Μαζί με τα εισιτήρια αγώνων παράγγελναν και ναρκωτικά

Μαζί με τα εισιτήρια αγώνων παράγγελναν και ναρκωτικά

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται καθημερινά ο κύκλος καχυποψίας για τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους με τις διοικήσεις των ΠΑΕ.

Μόλις χθες, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστές μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ, έγινε γνωστό ότι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κατηγορείται «πρωτοπαλίκαρο» των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον 46χρονο Μ. Μπ., ηγετικό στέλεχος της «Θύρας 7» και υπάλληλος, στο παρελθόν, στην ασφάλεια του γηπέδου Καραϊσκάκη. Συγκαταλεγόταν μεταξύ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007, ωστόσο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έχει απαλλαγεί απ’ όλες τις εις βάρος του κατηγορίες.

Πέντε χρόνια αργότερα βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη καθώς βαρύνεται με κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών βάσει στοιχείων που συγκέντρωσε η Δίωξη από έρευνα που διεξήγαγε από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πλην του 46χρονου, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 41χρονος Αλβανός και δύο ακόμα Ελληνες, ηλικίας 38 και 52 ετών. Ο Μ. Μπ. συνελήφθη στην Πετρούπολη. Ο 41χρονος αλλοδαπός, στο σπίτι του στην περιοχή του Ελληνικού, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί τους στον Κορυδαλλό όπου διαμένουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιχείρηση για τη σύλληψή τους ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί μερικές ημέρες αργότερα. Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο 41χρονος Αλβανός φέρεται να κατάλαβε ότι βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση, γεγονός που επιτάχυνε τα γεγονότα. Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα το βράδυ της Τρίτης και στα σπίτια τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών: 92 γραμμάρια ηρωίνης, 134 γραμμάρια χασίς, 5 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και 12.000 ευρώ σε μετρητά.

Τηλεφωνικές συνομιλίες

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που υπεκλάπησαν στη διάρκεια της τρίμηνης έρευνας προκύπτει ότι ο αλλοδαπός προμήθευε το κύκλωμα με ναρκωτικά, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συμμετείχαν στη διακίνηση των ουσιών. Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, η δράση των κατηγορουμένων αλλά και η κατανομή των ρόλων μεταξύ τους αποκαλύπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, παρότι στις μεταξύ τους συνεννοήσεις προσπαθούσαν να χρησιμοποιούν κωδικοποιημένες εκφράσεις. Αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αναφέρουν ως παράδειγμα ότι οι συλληφθέντες, αντί στις συνομιλίες τους να αναφέρονται ανοιχτά σε αγοραπωλησίες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν π. χ. τη λέξη «πουκάμισα». Συνολικά υπάρχουν 100 CD με ηχογραφημένους διαλόγους των κατηγορουμένων.

Θεωρείται βέβαιο ότι πλην των τεσσάρων, για την ίδια υπόθεση θα κατηγορηθούν αρκετά ακόμα άτομα, που στη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι προμηθεύονταν από αυτούς ναρκωτικά. Ορισμένοι από αυτούς έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος φέρεται να συμμετείχε σε διακίνηση ναρκωτικών και μεταξύ συνδέσμων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Αστυνομική πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μεταξύ του υλικού που έχει συλλεγεί υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία των κατηγορουμένων με μέλη συνδέσμου οπαδών από πόλη της Πελοποννήσου, που «παραγγέλνουν» εκτός από εισιτήρια αγώνων και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών!

Παρότι από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνεται να εννοηθεί ότι οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 46χρονος διακινούσαν ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας τις δομές των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, τονίζεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα στις εγκαταστάσεις συνδέσμων της ομάδας. Μάλιστα πηγή από την ΠΑΕ, μιλώντας χθες στην «Κ», αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του 46χρονου με την ομάδα, τονίζοντας ότι εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο είχε πάψει να εργάζεται στην Ασφάλεια του γηπέδου ή σε οποιοδήποτε άλλο πόστο που συνδέεται με την ΠΑΕ. Η ίδια πηγή, μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ένας από τους δύο συγκατηγορούμενους του 46χρονου είναι μέλος συνδέσμου οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από έφεση που άσκησαν τρεις από τους καταδικασθέντες. Πρωτόδικα, το δικαστήριο είχε καταδικάσει ομόφωνα σε ισόβια τον Χρ. Σ. ως φυσικό αυτουργό και σε 10 χρόνια φυλάκιση τους Ν. Β. και Β. Ψ. ως συνεργούς. Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την έφεση που άσκησαν. Ο 46χρονος σήμερα Μ. Μπ. και ο περίπου συνομήλικός του Μ. Κ. που ήταν και παραμένει στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες αν και είχαν αποδεχθεί ότι στη διάρκεια της συμπλοκής βρίσκονταν στην Παιανία. Στις καταθέσεις τους, εξάλλου, άτομα που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στο συμβάν είχαν υποστηρίξει ότι οι δύο ήταν παρόντες στη συμπλοκή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT