«Προσωρινή απόδειξη»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να εκδίδεται αμέσως για κάθε μία παραγγελία και μία απόδειξη… Πρώτα εκδίδουμε μια προσωρινή ή «μη νόμιμη απόδειξη».

Ουσιαστικά, οι αποδείξεις αυτές βγαίνουν από το σύστημα παραγγελιοληψίας. Με άλλα λόγια, απλά και μόνο καταγράφουν την παραγγελία, χωρίς να την έχουν «μετατρέψει» σε έσοδο της επιχείρησης. Οι αποδείξεις αυτές γράφουν στο κάτω μέρος «Προσωρινή απόδειξη» ή «Μη νόμιμη απόδειξη».

Χρησιμοποιείται από πιο παραδοσιακούς επιχειρηματίες – φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις στην τεχνολογία.

Για τον λόγο αυτό, οι ελεγκτές τις συναντούν συνήθως σε καφενεία, καντίνες και ταβέρνες. Αντίθετα, σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και μπαρ, η ψηφιακή κλωνοποίηση ή το ηλεκτρονικό πείραγμα του Ζ είναι πιο διαδεδομένα.

Με τη μέθοδο της προσωρινής ή μη νόμιμης απόδειξης μπορεί να «ξεγελαστεί» ή να «ξεχαστεί» ο πελάτης που δεν θα παρατηρήσει τη λεπτομέρεια αυτή. Το κέρδος για τον επιχειρηματία θα είναι ο ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος και τα δημοτικά τέλη.

Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η μέθοδος, οι αποδείξεις αυτές (της παραγγελίας) μοιάζουν πολύ με κανονικές αποδείξεις.

Πρόκειται για πιο απλή και φθηνή μέθοδο φοροδιαφυγής. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολα εντοπίσιμη και ένας επιτόπιος έλεγχος αποκαλύπτει στη στιγμή το κόλπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή