Πρόταση Καμίνη για διαδηλώσεις και χημικά

Πρόταση Καμίνη για διαδηλώσεις και χημικά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δήλωση πριν από τη διαδήλωση και απαγόρευση της χρήσης χημικών από την αστυνομία ορίζεται το πλαίσιο διεξαγωγής των «δημοσίων συναθροίσεων», σύμφωνα με πρόταση νόμου που παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Το 2011 πραγματοποιήθηκαν κατά μέσον όρο τρεις διαδηλώσεις – πορείες ημερησίως στο κέντρο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να νεκρώνει η πόλη. Το σχέδιο νόμου επιχειρεί μια ήπια μετάβαση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις από το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ο κ. Καμίνης κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο «διοργανωτής» οφείλει να γνωστοποιήσει εγγράφως στην αστυνομία την πρόθεση για πραγματοποίηση της «δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης» 24 ώρες πριν, ενώ ο ίδιος φέρει ευθύνη για την ειρηνική εξέλιξη της διαδήλωσης.

Μια διαδήλωση μπορεί να απαγορευθεί «αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή, σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου Πρωτοδικών και του δημάρχου. Μπορεί, επίσης, να περιοριστεί π.χ. σε μια λωρίδα του δρόμου με απόφαση της αστυνομίας και του δημάρχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή