Ισόβια στην παπαδιά και στον συνεργό της για τον φόνο του ιερέα

Ισόβια στην παπαδιά και στον συνεργό της για τον φόνο του ιερέα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στην 43χρονη πρεσβυτέρα και στον 41χρονο συγκατηγορούμενό της το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, που επέβαλε και στους δύο την ποινή των ισοβίων, κρίνοντάς τους ένοχους για τον φόνο του 52χρονου ιερέα που είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012, στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, ο 41χρονος κρίθηκε από το δικαστήριο, με επτά ψήφους, ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 43χρονη πρεσβυτέρα με ψήφους 6 – 1 κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους δύο κατηγορουμένους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος είχε ομολογήσει το έγκλημα, αλλά παράλληλα είχε ισχυριστεί πως η πρεσβυτέρα δεν είχε καμία ανάμειξη, ούτε τον είχε προτρέψει να σκοτώσει τον ιερέα. Οσον αφορά τον φόνο, ο 41χρονος ισχυρίστηκε ότι η ζήλεια τού θόλωσε το μυαλό και γι’ αυτό σκότωσε τον ιερέα.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής των ισοβίων ο 41χρονος απέφυγε να πει οτιδήποτε, ενώ η 43χρονη πρεσβυτέρα, φεύγοντας από τα δικαστήρια του Αιγίου συνοδεία αστυνομικών, ισχυρίστηκε πως είναι αθώα και πως δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο φόνος του 52χρονου ιερέα είχε γίνει σε πάροδο της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή Κρέστενα Ηλείας. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η 43χρονη, έπειτα από προσυνεννόηση με τον 41χρονο, στάθμευσε στην πάροδο το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος ιερέας.

Στη συνέχεια η 43χρονη προφασιζόμενη σωματική της ανάγκη απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Εκεί βρισκόταν κρυμμένος ο 41χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τον ιερέα με κυνηγετικό όπλο.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η 43χρονη είχε επιχειρήσει να παραπλανήσει την αστυνομία, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγος της δολοφονήθηκε από αγνώστους δράστες με κίνητρο τη ληστεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή