Η κατάρα του χρυσού Τζόκερ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία απ’ το Νευροκόπι συμπλήρωσε όλες κι όλες τρεις στήλες στο δελτίο του Τζόκερ. Είκοσι ένα νούμερα, και τα επτά απ’ αυτά «έπιασαν» επτά εκατομμύρια ευρώ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα, Τρίτη βράδυ, ακόμα ένας κύριος κλήθηκε να απαντήσει στο προαιώνιο ερώτημα των τζογαδόρων: «Κι αν σου κάτσει;».

Ηταν εκείνος που έπιασε το επταπλό τζακ ποτ του Λαϊκού Λαχείου. Μόνο που μετά τη νίκη, έρχεται η παραλαγή του ερωτήματος που οι άφρονες παίκτες παραβλέπουν: «Κι αν σου την κάτσει;».

Γιατί μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο, η μοίρα συχνά σέρνει τους εκλεκτούς της σε μονοπάτια λαμπερά, αλλά κακοτράχαλα.

Ηταν φθινόπωρο του 1995 όταν ο μικρός Κωστάκης Δαλάκας περπατούσε προς το σχολείο του στην Ανάβυσσο και είδε ένα φορτηγάκι να σταματά δίπλα του. Κάποιοι άγνωστοι, υποτιθέμενοι οροθετικοί, τον άρπαξαν και απειλούσαν πως θα κολλήσουν και το παιδί με έιτζ.

Ο λόγος; Είχαν βάλει στο μάτι τα 130 εκατομμύρια που κέρδισε στο λαχείο η γιαγιά του. Και πράγματι, κατάφεραν να ξεκολλήσουν απ’ το ταμείο της οικογένειας τα 41 από αυτά, που απελευθέρωσαν τον Κωστάκη.

Μόνο που δεν φαντάστηκαν πως το παιδί θα πάει «γραμμή» στο αστυνομικό τμήμα να πει πως «το σπίτι που με κρατούσαν είναι 5 λεπτά από εδώ και είχε στην είσοδο επτά σκαλάκια».

Στην επόμενή τους εμφάνιση, οι συμμορίτες, που στην πραγματικότητα ήταν υγιέστατοι, συνελήφθησαν και κατέβηκαν όλοι μαζί τα επτά σκαλάκια, με κατεύθυνση προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Ανάμεσά τους, και η… απατηλή θεία του μικρού, η οποία και είχε ενορχηστρώσει τη σεμνή τελετή υφαρπαγής της ξένης περιουσίας.

Τι να πει όμως και ο Βαΐτσης Αποστολάτος, ο πρώην βουλευτής – σεξολόγος; Για κακή δημοσιογραφική του τύχη, στη δήλωσή του λάμπει ανάμεσα στα λοιπά του αποκτήματα το 1,2 εκατ. ευρώ που τα ρεπορτάζ λένε πως κέρδισε στο ΚΙΝΟ.

Εκτοτε, ο σεξολόγος παλεύει να κρύψει το απόκτημά του από δολερούς πελάτες και ζηλόφθονες ψηφοφόρους του. Κι αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του έτερου ευνοημένου της τύχης, του ηθοποιού Γ. Καπουτζίδη, ο σεξολόγος δεν έχει άδικο.

Ο ηθοποιός θυμάται εκ των υστέρων εκείνο το απόγευμα, όταν στην τσέπη του πατρός Καπουτζίδη τα νούμερα χόρεψαν τον χορό της βροχής των χρημάτων: 120 εκατ. δώρο απ’ το Εθνικό Λαχείο!

Τους επόμενους μήνες ο νεαρός Γιώργος άκουγε εναλλάξ πως τα λεφτά τα πήραν οι ζητιάνοι των Σερρών, πως η οικογένειά του τα έχασε γιατί τα χρωστούσε σε τοκογλύφους, πως ο πατέρας του αγόρασε τον Πανσερραϊκό, πως όπου να ’ναι θα φύγουν οικογενειακώς απ’ τις Σέρρες και πως εκείνον τον έχει βάλει μια συμμορία στο μάτι κι είναι έτοιμη να τον απαγάγει!

Και μπορεί όλα αυτά να έμοιαζαν στο παιδί απίθανα, όμως σε άλλους νικητές κλήρωσαν και τέτοια λαχεία.

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, η τραγική ιστορία του 25χρονου νεαρού που μια συμμορία τον εξαφάνισε πέρυσι το καλοκαίρι, ελπίζοντας να βάλει χέρι στα κέρδη απ’ το λαχείο της γιαγιάς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT