Υπηρεσία υποδοχής δεδομένων από τα πρατήρια

Υπηρεσία υποδοχής δεδομένων από τα πρατήρια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα τέθηκε χθες σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα υποδοχής δεδομένων εισροών – εκροών από τα πρατήρια καυσίμων. Πλέον το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά, θα έχει τη δυνατότητα ακριβούς καταγραφής των διακινούμενων ποσοτήτων καυσίμων.

Τα στοιχεία από τα πρατήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την υπηρεσία υποδοχής των δεδομένων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σε δεύτερη φάση, η οποία ξεκινά πιλοτικά άμεσα και παραγωγικά από την 01/01/2014, θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα πρατήρια υγρών καυσίμων στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών ψηφίσθηκε το 2009 από τη Βουλή, ωστόσο μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε καταφέρει να το θέσει σε παραγωγική λειτουργία. Από χθες, λοιπόν, οι πρατηριούχοι μπορούν να δηλώνουν στο «on line» σύστημα του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία με τους κωδικούς των δεξαμενών και των αντλιών τους και να αποστέλλουν αναλυτικά στοιχεία με τη διακίνηση των καυσίμων που αγόρασαν και πούλησαν. Στη συνεχεία οι υπηρεσίες του υπουργείου θα διαπιστώνουν (με διασταυρώσεις των δηλούμενων στοιχείων) εάν τα στοιχεία που δηλώθηκαν είναι ακριβή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή