ΕΛΛΑΔΑ

Τα πέντε άτομα με τα οποία συνομίλησε ο Γ. Ρουπακιάς<br>

Με έναν απόστρατο των Ειδικών Δυνάμεων, τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και με ακόμα τρία άτομα μίλησε ο -κατά παραδοχήν του- δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, το επίμαχο διάστημα πριν και μετά την ώρα του μοιραίου περιστατικού. Για τα συγκεκριμένα άτομα έχει δοθεί εντολή για άρση απορρήτου των πέντε αριθμών κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πριν ή μετά τον Ρουπακιά μίλησαν και με άλλα άτομα, ενδεχομένως γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Οσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Γιώργο Δ., σίγουρα μετά τις 10 παρά τέταρτο», λέει στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς. «Είναι μεγαλύτερος από μένα και είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και τον γνώρισα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας. Ούτε το τηλέφωνό του δεν έχω αποθηκευμένο, τον γνώριζα περίπου ένα τρίμηνο. Δεν έχουμε συχνή επικοινωνία. Με κάλεσε και με ρώτησε τι κάνω, πώς τα πάω, χωρίς αιτία». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Γιώργος Δ. είναι 52 ετών, κατάγεται από τα Γιάννενα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε εργαστεί στο παρελθόν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της παραλιακής. Στη συνέχεια ο Ρουπακιάς κάνει λόγο στην απολογία του για ακόμα δύο άτομα με τα οποία επικοινώνησε, που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή: «Οσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έκανα και εγώ κάποιες κλήσεις, πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο Π. και τον Ιωάννη Κ. και τον Γιώργο Δ. Μίλησα μόνο με τον Δ., του είπα να έρθει για καφέ στην καφετέρια στην οποία βρισκόμουν. Ο Κ. είναι γνωστός, τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως και τον Γιώργο Π. Τον Κ. τον πήρα τηλέφωνο για να έρθει για καφέ, αλλά δεν σήκωσε το τηλέφωνο», αναφέρει. «Πηγαίνω στην Ιχθυόσκαλα και δουλεύω χαράματα και δεν είχε νόημα να γυρίσω σπίτι», αναφέρει ο Ρουπακιάς, υποστηρίζοντας ότι τους κάλεσε για να έρθουν για παρέα όση ώρα θα περίμενε για να πάει στην Ιχθυόσκαλα. Λέει πως ήθελε να μιλήσει με τον Ευθύμιο Κ. και όχι με τον Ιωάννη Κ. (που είναι γιος του Ευθύμιου), αλλά δεν είχε μαζί του τον αριθμό του κινητού του. Παρακάτω αναφέρει τη Δωροθέα Ρ., την οποία «γνωρίζω απλά» και για την οποία «δεν θέλω να πω παραπάνω, επικοινωνία μαζί της είχα μόνο τις τελευταίες ημέρες. Μένει στη Νίκαια». Πιο κάτω ο ίδιος αναφέρεται και σε άλλα ονόματα, τα οποία - όπως λέει- προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο Ρουπακιάς τηλεφώνησε στον Γ.Π., πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας. «Του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Ο Π. είναι υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας και είχε επαφή με πολύ κόσμο, δικηγόρους κ.λπ. Του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και είπε “κόψε τον λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς”».

Στην απολογία του ο Ρουπακιάς υποστηρίζει ότι ήταν στο γραφείο της Χ.Α. Νίκαιας μόνο τους τελευταίους μήνες και ότι πριν «δεν ανήκα πουθενά». «Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος της Χρυσής Αυγής, ούτε η γυναίκα μου», λέει ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι έδωσε 20 ευρώ για το κλομπ και το tazer τα οποία είχε «σπίτι για τους κλέφτες».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ