«Βεγγέρες» στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» στου Ζωγράφου με έκθεση της Καίτης Μαυρομμάτη και άρωμα εποχής

«Βεγγέρες» στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» στου Ζωγράφου με έκθεση της Καίτης Μαυρομμάτη και άρωμα εποχής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ρομαντικοί προσέλθετε! Μας προσκαλεί ο αρλεκίνος που ακούει εκστατικός την κορνέτα, με την αυλαία ανοιχτή σε ένα θέατρο που παίζει πάντα – όπως τους πίνακες ζωγραφικής της διακεκριμένης Αιγυπτιώτισσας ζωγράφου Καίτης Μαυρομμάτη, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε με ειδικό μετάλλιο από το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου για το έργο της. «Βεγγέρες», όπως στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο, στα χρόνια ακμής του ελληνισμού, είναι ο τίτλος της έκθεσής της, αλλά και του κλίματος που δημιουργούν οι συλλογές της ζωγράφου Καίτης Μαυρομμάτη, του καλλιτεχνικού διευθυντή Μιχάλη Ιερωνυμίδη και του ΕΛΙΑ. Είναι ο δεύτερος κύκλος καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και πνευματικών αναζητήσεων στο «Μουσείο Μαρίκα Κοτοπούλη», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Καζάκος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Δημήτρης Αμπαζής και ο υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Μιχάλης Ιερωνυμίδης εγκαινίασαν την Τετάρτη 9 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ., την έκθεση ζωγραφικής της Καίτης Μαυρομμάτη, που πλαισίωναν συλλογές μουσικών οργάνων, παλαιών παιχνιδιών, καθώς και ραδιόφωνα, γραμμόφωνα, χρηστικά αντικείμενα και κοστούμια από το βεστιάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σάββατο – Κυριακή, η έκθεση λειτουργεί από τις 10.00 ώς τις 13.00 και τις καθημερινές, εκτός Τρίτης, 10.00-13.00 και 18.00-21.00. Η διεύθυνση με όνομα τιμημένο: Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», οδός Αλέκου Παναγούλη 17, Ζωγράφου, τηλ.: 210-77.03.713.

Για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου, το θέμα είναι ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Σάμουελ Μπέκετ. Θα γίνει παρουσίαση του νέου τεύχους του θεατρικού περιοδικού «Δρώμενα», που είναι αφιερωμένο στον Μπέκετ. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τη ζωή και το έργο του, επίσης βιντεοταινία με αποσπάσματα από την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό», με τους Δημήτρη Πιατά, Κωνσταντίνο Τζούμα και Λάκη Λαζόπουλο. Θα μιλήσουν ο εκδότης Νίκος Λαγκαδινός, ο συγγραφέας Αντώνης Σιμιτζής, η σκηνοθέτις Βαρβάρα Δούκα και η πανεπιστημιακός του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας Αθηνά Κορώνη. Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου γίνεται καλή δουλειά, πρέπει να τονιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή