70 χρόνια από την ίδρυση του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 – μια επέτειος με τη σημασία της στην ανάστατη Αθήνα…

70 χρόνια από την ίδρυση του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 – μια επέτειος με τη σημασία της στην ανάστατη Αθήνα…

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος οι απόγονοι των ηρώων που αγωνίστηκαν και κέρδισαν για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων την ελευθερία, το Δ.Σ. δηλαδή και τα μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, συγκεντρώθηκαν σε μία συνεστίαση στο ξενοδοχείο Park Hotel της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να εορτάσουν σεμνά την επέτειο των 70 ετών από της ιδρύσεώς του. Ηταν το βράδυ της 16ης προς την 17η Δεκεμβρίου, όταν το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε χώρο συρράξεως, διαδηλώσεων, με νεολαία και κουκουλοφόρους αντιμέτωπους με διμοιρίες ΜΑΤ, με φωτιές και νέφη από χημικά και καπνογόνα. Ελληνες εναντίον Ελλήνων, ζητείται ο εχθρός, η όλη κατάσταση. Απόλυτα δικαιολογημένη η απόφαση του ΠΟΑΑ να μην αναβάλει τον εορτασμό της επετείου ακριβώς επειδή «η δίνη των τελευταίων γεγονότων που συγκλόνισαν την Ελλάδα μας, χωρίς να υπάρξει καμία παραδοχή ευθύνης για τις πράξεις που τραυματίζουν σοβαρά τη δημοκρατία μας, κάνει επιτακτική τη συνέχιση της ενδυνάμωσης του έργου του ομίλου μας» όπως είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας. «Γιατί η γνώση της ιστορίας μας αποτελεί πολύ ουσιαστική συνιστώσα για τη διατήρηση των αξιών και των ιδανικών της γενέτειρας της δημοκρατίας. Δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει η στήλη που βραβεύθηκε από το ΠΟΑΑ το 2006 για την προσήλωσή της στις πολιτιστικές και πατριωτικές αξίες, όπως άλλωστε και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη για τη διατήρηση της παράδοσης και το πέρασμα της σκυτάλης από γενιά σε γενιά. Τα γεγονότα, λόγω δημοσιογραφικού φόρτου, δεν επέτρεψαν φέτος να παραστούμε στη συγκέντρωση αυτή, αν και υπήρξε πρόσκληση από μέρους του ΠΟΑΑ και διάθεση να βρεθούμε από τη δική μας πλευρά σε υγιές εθνικό κλίμα, όπως τη βραδιά της βράβευσης στο υποβλητικό περιβάλλον της Παλαιάς Βουλής. Δίνουμε εδώ την οικογενειακή φωτογραφία του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Πλαπούτα και των λοιπών μελών του Δ.Σ. που είναι ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, οι αντιπρόεδροι κ. Χρήστος Μαυρομμάτης, Αγγελική Μαυρομιχάλη, ο γενικός γραμματέας κ. Αντώνης Πετμεζάς, ο ταμίας κ. Αριστοτέλης Βέικος, η κ. Ερασμία το γένος Κανάρη σύζυγος Μπόταση, ο κ. Γεώργιος Γραμματίκας και ο κ. Γ. Σωτηρίου. Και μόνον ηχητικά η απαρίθμηση των ενδόξων ονομάτων φέρνει στον νου τα ονόματα των αθηναϊκών οδών με τα οποία τιμήθηκαν οι ήρωες και χαίρουν γι’ αυτό οι απόγονοί τους.

Παρόντες στη συνεστίαση που έγινε στο ρουφ γκάρντεν «Αστρα» ο πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Α. Βογιατζής, η πρόεδρος των Φίλων Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Ε. Σπυροπούλου, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Επαμεινώνδας Παπαηλιού, ο στρατηγός κ. Κ. Προβατάς, οι κυρίες Αθηνά και Ειρήνη Ραγιά των εκδόσεων «Μέλισσα», οι κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος, Α. Λιακόπουλος, Αντώνης Βουρεξάκης και από τη μεγάλη ναυτική οικογένεια της Υδρας ο κ. Γιάννης Σαχίνης, χρηματιστής, απόγονος νέας γενιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή