49 χρόνια πρίν…4.ΧΙ.1962

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΕΝΡΥ ΜΙΛΛΕΡ: Νέα Υόρκη, Νοέμβριος.- Νεϋορκέζος δικαστής διέταξε την παραπομπήν εις δίκην του Αμερικανού συγγραφέως Χένρυ Μίλλερ. Η ενέργεια αύτη του δικαστού αποτελεί συνέχειαν της γνωματεύσεως του γενικού εισαγγελέως της Νέας Υόρκης ότι ο Χένρυ Μίλλερ, ο εκδότης του βιβλίου του «Τροπικός του Καρκίνου» και ο προϊστάμενος του τυπογραφείου, όπου τούτο εξετυπώθη, δέον να διωχθούν δικαστικώς, διότι το έργον τούτο, γραφέν προ 30 ετών, απηγορεύθη εις τας Ηνωμένας Πολιτείας από του παρελθόντος έτους ως άσεμνον. Λόγω της μη προσελεύσεως του συγγραφέως, του οποίου αγνοείται η διαμονή, εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως εναντίον του. Εάν ο Μίλλερ κριθεί ένοχος ότι έγραψεν και εξέδωκεν άσεμνον έργον, ενδέχεται να καταδικασθή εις ποινήν τριετούς καθείρξεως, την ανωτέραν ποινήν που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι. [Το εικονιζόμενο εξώφυλλο είναι από την μετάφραση του Γιώργου – Ικαρου Μπαμπασάκη, στις εκδόσεις «Μεταίχμιο»]

ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Παρίσιοι, Νοέμβριος.- Η σύζυγος του Ρεβέν, φιλησύχου κατοίκου της πόλεως Σαρλβίλλ, εις τας Αρδέννας, φλεγομένη από ζωηρόν πάθος ηπάτα τον σύζυγόν της υπό την συζυγικήν στέγην. Κατά τον αυτόν χρόνον, ο ατυχής σύζυγος, εις το εργοστάσιον, εκέρδιζε με τον ιδρώτα του προσώπου του τα απαραίτητα διά το νοικοκυριό των. Την περασμένην Παρασκευήν εν τούτοις ο σύζυγος επέστρεψεν εις το σπίτι του όλως απροσδοκήτως, εις ασυνήθη ώραν και κατέλαβεν επ’ αυτοφόρω την σύζυγον με τον εραστήν της εις τας κρισιμωτέρας στιγμάς. Ο εραστής κατόρθωσε να διαφύγη, αλλ’ όχι και η άπιστος σύζυγος. Ο σύζυγός της την ήρπασε, μένεα πνέων, την έσυρεν έως την κουζίναν και διά να σβήση την ένοχον φλόγα που την κατέκαιε, την εκάθισε διά της βίας επάνω εις τας πυρωμένας πλάκας του τζακιού. Η άπιστος, υποστάσα εγκαύματα τρίτου βαθμού, μετεφέρθη εις το νοσοκομείον με εντελώς κατηυνασμένην την φλόγαν του πάθους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή