Koντά στην «Ελιά» ο Π. Τατσόπουλος

Koντά στην «Ελιά» ο Π. Τατσόπουλος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες το απόγευμα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος μάλλον θα πρέπει να προσμετρείται ως το 59ο μέλος της κίνησης των «58», η οποία φιλοδοξεί να οικοδομήσει την ελληνική εκδοχή της «Ελιάς». Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η γνωστή πρωτοβουλία στην Κηφισιά, ο συγγραφέας όχι μόνον πήρε τον λόγο, αλλά επικαλέστηκε το διόλου τιμητικό παράδειγμα για το πρώην κόμμα του. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «κατόρθωσε να συστεγάσει από ημιπαράφρονες αριστεριστές μέχρι ανθρώπους που οι οικονομικές τους απόψεις λίγο απέχουν απ’ αυτές του κ. Στουρνάρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε εμείς να κατέβουμε ενωμένοι και να τα χαλάσουμε για τη μαρκίζα ή την ταμπέλα». Και ως «εμείς», εννοούσε βέβαια τον κεντροαριστερό χώρο που επιχειρούν να συνενώσουν οι «59» μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη είδηση που προέκυψε από την ίδια εκδήλωση προήλθε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρ. Ψαριανό. Κάλεσε επί λέξει όσους δεν προσέρχονται στον ανοιχτό διάλογο των «58» «να αφήσουν τις φτηνές δικαιολογίες και τις πολιτικές τζιριτζάντζουλες και να αντιληφθούν ότι με τη στάση τους ενισχύουν τον δικομματισμό των κ. Σαμαρά και Τσίπρα». Φράση που απευθυνόταν βέβαια πρωτίστως στον κ. Φώτη Κουβέλη, αλλά και στην ηγετική του ομάδα, για την οποία μάλιστα υπονόησε ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ! Στην ίδια ακριβώς γραμμή ήταν και η ομιλία του πρώην εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρ. Παπαδόπουλου. Και εκείνος ζήτησε δημοσίως από τον κ. Κουβέλη «έστω και τώρα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τους “58”» για να διαπιστώσει ότι «αυτά που σχεδιάζουν είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει ο προοδευτικός τρίτος πόλος» που σχεδιάζει και εκείνος.

Εκ μέρους, τέλος, των «58», μίλησε ο καθηγητής Χρ. Ροζάκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο του δημαρχείου, έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει ότι οι «58» δεν είναι κόμμα ούτε εκλογικός μηχανισμός και εξέφρασε και εκείνος την ελπίδα του η ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη στάση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή