Πέντε λόγοι που κάνουν μια επιχείρηση πιο ανταγωνιστική

Πέντε λόγοι που κάνουν μια επιχείρηση πιο ανταγωνιστική

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό περιοδικό Fortune παρουσιάζει τους πέντε τρόπους με τους οποίους μια αμερικανική εταιρεία μπορεί να αντισταθμίσει το υψηλότερο εργατικό κόστος και το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες εταιρείες που έχουν την έδρα τους σε αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ο πρώτος τρόπος είναι η συνεχής επένδυση σε νέα μηχανήματα που παράγουν περισσότερο, με μικρότερο κόστος και λιγότερη σπατάλη.

Δεύτερο βήμα είναι η επένδυση στο ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μέσω συνεχούς επανεκπαίδευσης ακόμη και μέσω υποτροφιών για σπουδές σε πανεπιστήμια.

Τρίτος τρόπος είναι η ανάθεση εργασιών σε τρίτες εταιρείες, οι οποίες όμως έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι το προϊόν όντως έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και επιπλέον συμπιέζεται το μεταφορικό κόστος.

Τέταρτος τρόπος είναι η είσοδος σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπου τα αμερικανικά προϊόντα έχουν υψηλό κύρος χάρη στην υψηλή τους ποιότητα, την καινοτομία και την καλή πελατειακή υποστήριξη.

Τέλος, μια εταιρεία που κατασκευάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ μπορεί να επικαλεστεί τα πατριωτικά αισθήματα των Αμερικανών, ζητώντας τους να στηρίξουν ένα προϊόν που κατασκευάζεται από Αμερικανούς εργάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή