Χωρίς τραυματίες ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στο Λιανοκλάδι

Χωρίς τραυματίες ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στο Λιανοκλάδι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, εκτροχιάσθηκε μεταξύ των σταθμών Καρυάς και Στύρφακας, λίγο πριν το Λιανοκλάδι, όταν έπεσε σε αγελάδα, που βρισκόταν επάνω στη γραμμή.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 225 άτομα, ωστόσο, οι αρμόδιοι του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι διαβεβαίωσαν ότι μεταξύ των επιβατών δεν υπάρχουν τραυματίες.

Συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή του εκτροχιασμού της μηχανής της αμαξοστοιχίας, λίγο πριν το Λιανοκλάδι, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο σημείο σπεύδει άλλη μηχανή, που θα μεταφέρει τα βαγόνια με τους επιβάτες στον σταθμό του Δομοκού, όπου εκεί θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στον τελικό τους προορισμό.

Από την ώρα του συμβάντος η λειτουργία της γραμμής έχει προσωρινά διακοπεί. Ως εκ τούρου, η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, θα γίνεται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Δομοκού – Λιανοκλαδίου, με τουλάχιστον τρίωρες καθυστερήσεις και έως να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν άμεσα το τρένο στις ράγες και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι είναι το δεύτερο παρόμοιο ατύχημα. Το πρώτο είχε συμβεί 10 Δεκεμβρίου, κοντά στη γέφυρα της «Παπαδιάς» στην περιοχή του Μπράλου.

Τέλος, στην περιοχή του ατυχήματος, που βρίσκονται και οι επιβάτες, επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή