Τρία ελληνικά ξενοδοχεία στα 25 κορυφαία για ρομαντικές αποδράσεις

Τρία ελληνικά ξενοδοχεία στα 25 κορυφαία για ρομαντικές αποδράσεις

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ελληνικά τρία από τα είκοσι πέντε καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για ρομαντικές αποδράσεις το 2014, ενώ το κορυφαίο ρομαντικό τουριστικό κατάλυμα στην Ευρώπη βρίσκεται στη Σαντορίνη. Αυτό το αποτέλεσμα ανέδειξε σχετική έρευνα της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Tripadvisor που βασίστηκε στις κριτικές των χρηστών της και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ», την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου.

Ειδικότερα, στην 3η θέση με τα κορυφαία ρομαντικά καταλύματα στον κόσμο κατατάχθηκε το συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Αναστάσης» στο Ημεροβίγλι, στην 5η θέση το Astra Suites, επίσης στο Ημεροβίγλι, και στην 6η θέση το Lindos Blu στη Λίνδο. Επίσης, το «Αναστάσης» κατέλαβε την 1η θέση στην Ευρώπη, το Astra Suites την 3η θέση, το Lindos Blu την 4η και το ξενοδοχείο Ζώρζης στην Περίσσα τη 14η θέση. Τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης «σάρωσαν» τις θέσεις στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, την πρώτη θέση στην οποία κατέλαβε το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων «Αναστάσης». Ετσι, 11 κορυφαία ξενοδοχεία της λίστας βρίσκονται στη Σαντορίνη, 4 στην Κρήτη, 3 στη Μύκονο, από 2 στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά και από 1 στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο και στη Σκιάθο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Response Tap με δείγμα 2.000 ατόμων στην Αγγλία, οι διακοπές ή οι σύντομες αποδράσεις αποτελούν ένα από τα πιο περιζήτητα δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφορμή την εν λόγω ημέρα αναμένεται να δαπανηθούν στην Αγγλία 986 εκατ. λίρες. Αλλη έρευνα που δημοσιοποίησε η Expedia.com παρέχοντας συμβουλές για δώρα τελευταίας στιγμής την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανέδειξε ότι 9 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις τους «σχηματίστηκαν» κατά τη διάρκεια διακοπών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2.000 Αμερικανούς. Το 94% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τουλάχιστον μία συνήθεια από τη ζωή τους για μία εβδομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία ακόμη ημέρα διακοπών. Το 50% δήλωσε ότι προτίθεται να εγκαταλείψει τη σοκολάτα, το 42% να μη δει τηλεόραση, το 41% να κόψει τον καφέ, το 35% να μην αγγίξει το κινητό τηλέφωνο, κ.ά.

Νέα επένδυση

Μία νέα μεγάλη τουριστική επένδυση προγραμματίζεται στην Καλαμάτα. Ο όμιλος ξενοδοχείων Grace θα κατασκευάσει σε ιδιόκτητη έκταση ένα ξενοδοχείο με δυναμικότητα 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και 40 βίλες προς πώληση 3, 4 και 5 δωματίων. Το ξενοδοχείο, περίπου 20 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας, 13 χλμ. από το αεροδρόμιο, θα ονομασθεί Grace Kalamata και αναμένεται να λειτουργήσει το 2017. Θα διαθέτει συνεδριακούς χώρους, σπα, κ.ά. Ο όμιλος, μέλος του Libra Group που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, λειτουργεί στην Ελλάδα 2 ξενοδοχεία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη.

Εκτός από τη μονάδα της Καλαμάτας έχει ανακοινώσει για τη χώρα μας την κατασκευή ενός ακόμη ξενοδοχείου στην Τζια. Παράλληλα, έχει διεθνή παρουσία με ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Αργεντινή. Επιπροσθέτως, προγραμματίζει τη λειτουργία νέων μονάδων υπό το εμπορικό της σήμα στον Παναμά, στο Μαρόκο, στην Ελβετία και στην Αργεντινή. Πρόσφατα έκανε επίσημη έναρξη λειτουργίας του δεύτερου ξενοδοχείου της αλυσίδας στις ΗΠΑ (Ουάσιγκτον), το The Mayflower Grace.

Στο δίκτυο Design Ηotels

Στο μεταξύ, η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων Design Ηotels με περισσότερες από 250 ξενοδοχειακές μονάδες σε περίπου 40 χώρες ανακοίνωσε πρόσφατα την ένταξη στο δίκτυό της του ξενοδοχείου Grace Beijing, ιδιοκτησίας του ομίλου Grace στο Πεκίνο. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Design Hotels ενέταξε στο δίκτυό της και το 9ο ξενοδοχείο από τη χώρα μας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ανέμη στη Φολέγανδρο. Διαθέτει επίσης 4 ξενοδοχεία στην Αθήνα, 2 στη Μύκονο και από ένα στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή