Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων: Παράδοση 130 τόνων ωποροκηπευτικών σε 218 ιδρύματα και συσσίτια

Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων: Παράδοση 130 τόνων ωποροκηπευτικών σε 218 ιδρύματα και συσσίτια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων  παρέδωσε  130 τόνους ωποροκηπευτικών σε 218 Ιδρύματα και συσσίτια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, και απομένει η αγορά και διανομή ελαιόλαδου.

Tα ωποροκηπευτικά αγοράστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν  με την έγκριση ερανικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, την φιλοξενία του τηλεοπτικού καναλιού Mega και του κοινωνικού του προγράμματος “Νοιάζομαι –Μοιράζομαι” , καθώς καιτην αφιλοκερδή συμμετοχή και βοήθεια διακπαιρέωσης του προγράμματος απο τις εταιρείες  Wind, Vodaphone και Cosmote.

Επίσης η δράση υποστηρίχθηκε απο την ΜΚΟ “Mπορούμε”, και πλήθος ηθοποιών όπου ο καθένας με τον δικό του τρόπο προέβαλλε το κοινωνικό μήνυμα προτροπής συμμετοχής προς τους τηλεθεατές.

Ως αποτέλεσμα 200,000 μηνύματα στάλθησαν απο τον κόσμο στις τρείς εταιρείες τηλεπικοινωνίας και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν βοήθησαν στην επισίτιση 33,000 ατόμων με φρούτα και λαχανικά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Το Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων βραβεύτηκε πρόσφατα με το Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς απο την Ενωση Διαφημιστών Ελλάδος κατά την απονομή βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Είναι το αποκλειστικό μέλος στην Ελλάδα της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FEBA,η οποία απαρτίζεται απο 254 Τράπεζες Τροφίμων οι οποίες λειτουργούν κάτω απο κοινό καταστατικό λειτουργίας σε 22 χώρες.

Το Ιδρυμα Τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 απο τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο, είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ιδρυμα στην Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και την αποφυγή της σπατάλης.

Υποστηρίζει τις υποσιτιστικές ανάγκες 218 Ιδρυμάτων και συσσιτίων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και διακινεί 100 τόνους τροφίμων τον μήνα.

Λαμβάνει απο την βιομηχανία τροφίμων και εταιρείες διανομών, προϊόντα διατροφής ,αναψυκτικά  και είδη πρώτης ανάγκης κατάλληλα προς κατανάλωση με κοντινή ημερομηνία λήξης, η με ελαττωματική συσκευασία.

Το Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων ελέγχεται εθελοντικά απο τους ορκωτούς λογιστές γνωστής εταιρείας, παρακολουθείτε απο το Υπουργείο Οικονομκών και δεν επιβαρύνει το Ελληνικό δημόσιο ούτε με ένα ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή