Συστάθηκε η κοινή εταιρεία Vodafone – Wind

Συστάθηκε η κοινή εταιρεία Vodafone – Wind

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συστάθηκε η κοινή εταιρεία των εταιρειών Vodafone-Panafon και Wind Hellas με στόχο την κοινή χρήση των δικτύων τους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κοινή χρήση δεν αφορά το σύνολο των δικτύων των δύο επιχειρήσεων, αλλά σε υποσύνολό τους. Επίσης η σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων θα στοχεύσει κυρίως σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 2ης και 3ης γενιάς που προσφέρονται κυρίως στην περιφέρεια.

Ειδικότερα, η Vodafone σημείωσε ότι θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4ης γενιάς δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την αποκλειστική διάθεση δικτύου 3ης γενιάς (3G UMTS900) για περαιτέρω βελτίωση της κάλυψης, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Αντίστοιχα, η Wind Ελλάς αναφέρεται ότι θα συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα.

Τέλος, στελέχη των δύο επιχειρήσεων ανέφεραν χθες ότι η κοινή χρήση στην επαρχία της χώρας μπορεί ν’ ανέλθει στο 70% της κάλυψης των δικτύων και στα αστικά κέντρα στο 40%. Σημείωναν δε με έμφαση ότι ευθύς εξαρχής η συμφωνία αυτή στόχευε στη μερική και όχι στη συνολική αξιοποίηση των δικτύων κινητής των δύο επιχειρήσεων.

Η νέα εταιρεία που σύστησαν οι δύο εταιρείες ονομάστηκε Victus Networks A.E. και μέτοχος κατά 50% είναι η Vodafone και 50% η Wind. Πρόεδρος της εταιρείας ορίσθηκε ο γενικός διευθυντής δικτύου της Vodafone κ. Νίκος Μαστοράκης και διευθύνων σύμβουλος ο γενικός διευθυντής της Wind κ. Nίκος Μπάμπαλης. Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα απασχολήσει περίπου 300 εργαζόμενους που θα μεταφερθούν σ’ αυτή από τη Wind και Vodafone. H μετακίνηση αυτή εργαζομένων, θα γίνει χωρίς αλλαγή των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων τους με την εταιρεία προσέλευσης.

Επισήμως η Victus Networks θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 10 Μαρτίου 2014 και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτή η συνεργασία των δύο παρόχων για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή