«Οδός Μελίνας Μερκούρη» στο Μ. Μπενάκη

«Οδός Μελίνας Μερκούρη» στο Μ. Μπενάκη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική της σταδιοδρομία, αλλά και γνωστά και άγνωστα στιγμιότυπα από την προσωπική της ζωή, παρουσιάζονται από αύριο στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό της, στις 6 Μαρτίου του 1994. Η έκθεση «Οδός Μελίνας Μερκούρη» διοργανώνεται από το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη σε συνεργασία με το Μουσείο και περιλαμβάνει εικόνες από το νέο επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Μελίνα», που έχει στόχο να αναδείξει τη δυναμική προσωπικότητα και τις διαφορετικές πτυχές του έργου της, από τη διεθνή κινηματογραφική της καριέρα έως την καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με προσωπικά αντικείμενα της ηθοποιού και πολιτικού, όπως επίσης και το καμαρίνι της, που μεταφέρθηκε ολόκληρο από το Θεατρικό Μουσείο. Ακόμα, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και φιλμ-ντοκουμέντα, όπως το πρώτο δοκιμαστικό της Μελίνας στο Παρίσι, η ταινία του Αντώνη Λεπενιώτη «Ein Weltstar hat Heimweh – Melina Merκouri», η διαμαρτυρία κατά της χούντας στην Ελλάδα στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο και η τηλεοπτική εκπομπή του αμερικανικού καναλιού CBS «60 minutes, Madame Minister», θα προβάλλονται καθημερινά στον εκθεσιακό χώρο.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, προβολές ταινιών με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη προγραμματίζονται για την ερχόμενη Κυριακή καθώς και την Κυριακή 6 Απριλίου από τις 11 π.μ. ώς το απόγευμα, ενώ οι ημερομηνίες των μουσικών εκδηλώσεων και συζητήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα. Τέλος, στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη και το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα των ΕΛΤΑ διατίθενται από σήμερα οι συλλεκτικές εκδόσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων «20 χρόνια χωρίς τη Μελίνα». Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του αφιερώματος, παρουσιάστηκε μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει ώς τις 25 Μαΐου, έχει αναλάβει η Μανουέλλα Παυλίδου και τον σχεδιασμό της η Λίλη Πεζανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή