Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έως τις αρχές 2015

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έως τις αρχές 2015

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας για τους επόμενους 12 μήνες είναι διασφαλισμένο, σύμφωνα με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, κ. Ολι Ρεν, ο οποίος εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα διευθετηθεί και το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, δήλωσε πως «τώρα ολοκληρώσαμε τη δουλειά σε αυτό το στάδιο, ώστε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για το 2014».

Παράλληλα, ανέφερε ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από τη Εurostat στις 23 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί νέα αποστολή της τρόικας που θα εξετάσει το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί μια συνηθισμένη αποστολή. Παρομοίως δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθεί μια αποστολή που έχει σαν αντικείμενο τη βιωσιμότητα του χρέους», σύμφωνα με τον κ. Ρεν, που εκτίμησε ωστόσο ότι το θέμα θα διευθετηθεί «μέσα στο καλοκαίρι».

Επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Π. Καρβούνης, ξεκαθάρισε χθες πως νέα αξιολόγηση «θα υπάρξει το καλοκαίρι πια» και η τρόικα θα γυρίσει «μόνο μετά τις ευρωεκλογές». Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» υποστήριξε πως «εκείνη η στιγμή θα είναι πολύ καίρια για την Ελλάδα, διότι θα τεθούν θέματα που θα αφορούν το μέλλον μας. Δηλαδή, τι θα γίνει όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Εχουμε ανάγκη από άλλα χρήματα; Και αν ναι, πόσα και με ποιον τρόπο θα τα πάρουμε; Επιπλέον, θα τεθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους εκτιμώ ότι θα αρχίσει μετά τις ευρωεκλογές, διότι έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε».

Από την πλευρά της, η τράπεζα RBS υποστήριξε χθες πως οι εκλογές, η βελτίωση της διαπραγματευτικής θέσης και η κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα θέλει να βγει φέτος στις αγορές. Ομως, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT